‘Juga Verd Play’, un nou model que potencia els valors a l’esport escolar

Ahir es va presentar oficialment al Citilab de Cornellà de Llobregat encara que ja fa dues setmanes que ja funciona.

El Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB) i l’empresa Einsmer van presentar ahir l’innovador projecte ‘Juga Verd Play’. Una iniciativa única a l’Estat que pretén potenciar l'educació en valors mitjançant l'esport entre tots els col·lectius implicats en els Jocs Escolars fent ús de les noves tecnologies.

Al matí, va haver una trobada per als mitjans de comunicació per donar a conéixer aquest projecte, mentre que a la tarda la presentació –a Citilab de Cornellà de Llobregat- va ser per persones i entitats vinculades a l’esport escolar i català. A aquest darrer acte van assistir l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón; La cap de l’àrea d’Esport Escolar de la Secretaria General de l’Esport, Carolina Garzo; el president del Consell Esportiu del Baix Llobregat, Salvador Valls; el conseller delegat d’Einsmer, José Antonio Gallego; el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo; i representants dels Ajuntaments de la comarca implicats en el projecte.

El projecte, que està en marxa des de fa dues setmanes, pretén fer un canvi en el model de competició escolar actual i apostar per una alternativa que sigui realment original i diferent respecte a l'esport federat. La iniciativa posa en marxa un nou sistema de puntuació en la competició esportiva que s’aplicarà al Baix Llobregat i que valorarà, a més del resultat del partit, l’actitud, el joc net, la cooperació i l’empatia dels jugadors, entre d’altres valors. Els equips es juguen un màxim de 10 punts en cada partit en base a unes variables que seran avaluades i votades pels dinamitzadors de joc (àrbitres), tècnics, públic i tutors de grades a través de l’aplicació per a smartphone Baix Esport-VerdPlay. Els resultats d’aquestes valoracions decidiran el vencedor de la competició al final de temporada.

L’àmbit d’aplicació són els esports col·lectius en les competicions comarcals organitzades pel CEBLLOB en les categories de prebenjamí fins a aleví. A més de les votacions, el projecte posa a disposició dels usuaris tota la informació del món de l’esport de la comarca (agenda, rutes, instal·lacions, entitats, etc.) al portal Baix Esport.

Marçal Fontanals / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
84

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix