El futbol cornellanenc torna a estar tacat per presumptes irregularitats

El procés electoral del CD Fontsanta-Fatjó podria ser il·legal segons denuncien un grup d’exsocis i pares.
El pròxim 23 de novembre estava previst la celebració d’eleccions a la presidència del CD Fontsanta Fatjó. Finalment no es faran, ja que només es va presentar la candidatura encapçalada per Joaquín Morales, que continuarà al capdavant de l’entitat cornellanenca. Però tal com va passar amb el procés electoral de la UE Cornellà ara fa un any, la polèmica en el futbol local torna al primer pla de l’actualitat.

El CD Fontsanta-Fatjó es va veure obligat -mitjançant una nova normativa municipal- a convocar eleccions després que el seu actual president, Joaquín Morales, ni la de l’entitat esportiva tinguessin regularitzada la seva situació. Morales havia exhaurit fa anys el temps del seu mandat i, per tant, exercia el càrrec de manera irregular. A més, la situació institucional del CD Fontsanta-Fatjó es va agreujar encara més quan des de feia anys la junta directiva no havia convocat cap assemblea ni presentant els comptes als seus socis.

Malestar
Un grup d’exsocis i pares de l’entitat cornellanenca s’ha posat en contacte amb la redacció de La Premsa del Baix per denunciar aquestes presumptes irregularitats tant en la gestió de l’entitat com en el procés electoral que hi ha hagut en les darreres setmanes. Segons aquesta plataforma “des de la temporada 2003-04 –últim any amb un carnet físic- el club no ha renovat el carnet de ni ha cobrat la quota. Així doncs, a l’hora de fer el cens electoral, la directiva es va trobar que no tenia socis. I què han fet? Doncs molt senzill. La directiva va publicar una llista de socis formada pels pares dels jugadors, mentre que els que érem socis de tota la vida ens van excloure per, segons ells, impagament de la quota. I nosaltres ens preguntem si això és legal quan ni el mateix president, ni els seus directius ni ningú pagava la quota. A més, no se’ns va comunicar ni per escrit, ni per email, ni per cap canal la nostra baixa ni, naturalment, la celebració d’eleccions. Creiem que d’aquesta manera es podien mantenir en el càrrec sense gaires problemes (alguns dels directius han tingut un sou per realitzar diverses tasques quan hi ha pares que tenen dificultats per pagar la quota dels seus fills). El cert és que han fet socis a persones que no pagaven la quota i, possiblement, molts no tenen ni un any d’antiguitat i, per tant, no tenien el dret a votar.”

Ajuntament, Generalitat i Federació Catalana
A més, aquest grup de persones ens explica que “l’Ajuntament de Cornellà, a través del seu departament d’Esports i de la regidoria d’Esports, així com la delegació en el Baix Llobregat de la Federació Catalana de Futbol tenien coneixement de què estava passant i no van fet absolutament res perquè el seu interès era tenir un president i els donava igual de la manera com es fes. Si permeten això considerem que han pogut ser còmplices d’un procés irregular que per a nosaltres és molt greu i, per tant, les eleccions serien il·legals. Pensem que aquestes institucions han de vetllar per un desenvolupament electoral transparent”.

La Premsa del Baix es va posar en contacte Salvador Valls, responsable del departament d’Esports l’Ajuntament de Cornellà per intentar conèixer la seva visió dels fets denunciats i ens va explicar que la responsabilitat “del bon funcionament i transparència del procés electoral de qualsevol entitat esportiva és de la Generalitat de Catalunya i de la Federació Catalana de Futbol.”

D’altra banda, Joaquín Morales, reelegit president del CD Fontsanta Fatjó, confirma que “els pares són socis del club, ja que paguen la quota del seu fill i, per això, automàticament tenen aquest dret. Els que no paguen la quota no són socis, perquè així ho reflecteix els estatuts aprovats”. Preguntat sobre el procés electoral, Morales reconeix que no va haver una comunicació als socis però sí “la informació estava posada i detallada al camp de futbol. Fins i tot va haver-hi un període per a possibles impugnacions”. El mandatari també reconeix que “en els darrers anys no hi ha hagut cap assemblea” per la qual cosa la modificació dels estatuts del club es va fer sense el consentiment dels socis.

Aquest grup de persones que formen una plataforma tenen previst emprendre mesures legals per invalidar les eleccions, esbrinar i depurar responsabilitats, que fins i tot podrien ser polítiques, ja que les instal·lacions i les subvencions que reben les entitats són municipals.  

Marçal Fontanals / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
84

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix