L'atleta Paul McGrath va ser escollit com a Millor Esportista de Gavà

La gala va tenir un reconeixement a títol pòstum per a Bernat Peso, que fou president del Club Atletisme Gavà i menció especial també pel president de l’Associació Esportiva Expi, Miquel Sans

La gran promesa de l'atletisme espanyol, Paul McGrath, va ser reconegut amb el premi al Millor Esportista de Gavà 2024. El marxador va rebre aquesta distinció en la Nit de l'Esport celebrada ahir dimarts a l'Auditori Marc Grau, dies abans d'iniciar la seva primera aventura olímpica.

Després de proclamar-se al juny, subcampió d'Europa de 20 km marxa en categoria absoluta, la seva ciutat ha volgut reconèixer els seus èxits, treball i constància. En el seu palmarès també té el Campionat d'Espanya de 20 km marxa aconseguit al febrer on es va imposar a Álvaro Martín, doble campió del món. A més, va ser campió d'Europa sub-23 l'any i sub-20 en 2021. El marxador local no ha pogut assistir a la festa perquè es troba concentrat preparant la seva participació en els Jocs de París, el proper 1 d'agost, però ha fet arribar el seu
agraïment per aquest reconeixement que per ell "és tot un orgull."

La Nit de l'Esport reconeix els èxits i la trajectòria dels esportistes locals tant a nivell individual com d'equip així com la tasca en valors, l'esportivitat i el compromís social i inclusiu de les entitats esportives. Uns premis que per l'alcaldessa de Gavà, Gemma Badia "són merescuts pel treball que fan les entitats i clubs, l'esforç i compromís dels esportistes i les seves famílies. Satisfeta pel gran nombre d'esportistes que representen a Gavà allà on van i cal posar en valorar la col·laboració del món esportiu de la ciutat."

NIT ESPORT 3 040724

El moment més emotiu va ser el reconeixement, a títol pòstum, a la trajectòria del que fou president del Club Atletisme Gavà, Bernat Peso, que ens va deixar el passat mes de juny. Durant 8 anys va portar l'esport gavanenc al primer plànol nacional sense perdre els valors de pertinença i de solidaritat. Justament, l'alcaldessa va destacar aquest tarannà "una persona molt implicada en la vida social i esportiva de Gavà i hem volgut retre aquest homenatge per posar en relleu els seus principis, que són els que nosaltres volem per l'esport". La Nit de l'Esport va tenir una segona menció especial per Miquel Sans, pels 22 anys com a president de l'associació esportiva Expi i que ara deixa el càrrec. Durant aquests anys, Sans ha impulsat valors socials i esportius, i ha estat l'impulsor de la caminada popular de Gavà i el 21RG. A més, és l'autor d'un llibre sobre els camins de Gavà "Gavà, 21 recorreguts per fer a peu, corrent i en BTT".

esport 2 040724

A la gala, l'alcaldessa va parlar de l'aposta de Gavà per l'esport, "un dels nostres eixos fonamentals. Conscients de la seva importància, treballem per millorar els equipaments i apostem fermament pels nostres clubs, incrementant en un 20% les subvencions i programant noves inversions."

Badia també va fer referència als nous equipaments esportius amb què comptarà la ciutat. En concret ha anunciat l'inici de les obres de la base nàutica que s'allargaran durant prop d'un any i mig, remarcant que "el seu ús serà popular perquè hem d'obrir la ciutat al mar". Un equipament al qual se sumaran el nou poliesportiu a Les Massotes, a les instal·lacions que abans ocupava l'antiga bolera, i la primera piscina descoberta municipal, un projecte en fase de redacció.

Altres premiats

L'equip Raptors del Club Beisbol i Softbol Gavà va rebre el reconeixement al fair play. Es tracta d'un equip format per jugadors de gran trajectòria a l'esport amb altres més novells i que ha demostrat al llarg de la temporada un fort compromís.

esport 5 040724

Al llarg de la vetllada, es van lliurar quatre reconeixements a la tasca en valors. Els guardonats va ser l'equip de minibeisbol del Club Beisbol i Softbol Gavà, a Irene Rovira del Club Atletisme Gavà, l'aleví B del Club Esportiu Sala TR3S i a Félix Sánchez de l'Escola de Futbol.

En la categoria d'esport, salut i natura es va reconèixer la tasca de Garraf Runners, per l'organització de la 2a edició de la Cursa Solidària i inclusiva 6 hores de resistència; i a la categoria de compromís social i inclusió, l'equip Maiestard del Cub Bàsquet Gavà, format per jugadores veteranes.

esport 6 040724

La Nit de l'Esport va guardonar també una vintena d'entitats esportives en les categories de millor classificació individual o col·lectiva, major rendiment individual o col·lectiu, esportistes o equip amb major recorregut de progressió o superació i millor entrenador o entrenadora. Durant la Nit de l'Esport, els assistents han gaudit de les actuacions del Club Rítmica CCR i de l'Escola de Dansa Leonor Vives i va culminar amb la tradicional fotografia de grup amb tots els guardonats.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
79

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix