La FEB ret homenatge al santboià Marc Gasol

“He format part d'un grup humà extraordinari" a la selecció nacional va dir durant l’acte al WiZink Center de Madrid

El WiZink Center de Madrid va ser escenari, ahir a la tarda, d’un homenatge de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) al santboià Marc Gasol, un dels referents de la selecció nacional en les darreres dues dècades. “He format part d'un grup humà extraordinari" a la selecció nacional, descrivint als seus companys com a "éssers humans realment especials i jugadors amb molt de talent."

GQ8AwQJWkAA Ob3

L'acte es va fer abans del partit amistós entre Espanya i Itàlia. "Quan passes tant de temps competint primer entre nosaltres de manera respectuosa, després en el temps lliure o el temps d'oci també el passem junts... Ostres, això no és molt comuna i mai més ho he aconseguit veure, ni de prop, en cap altre grup", va dir l'exjugador internacional en presència d'Elisa Aguilar, presidenta de la FEB.

GQ8AwQPXAAA80qB

"Ja no sols és un dels dos jugadors bicampions del món, sinó que el seu impacte en 'La Família' ha transcendit molt més enllà del que és ell pel seu compromís, per la seva implicació, pels seus valors. Crec que és impensable pensar en el bàsquet espanyol sense una figura com la de Marc", va valorar la presidenta de la FEB davant els periodistes. "Crec que tenim la sort que no sols haver-li gaudit aquí a Espanya en la selecció o en tots els equips que ha participat en la Lliga Endesa, sinó que ha portat el bàsquet espanyol a llocs que eren impensables fa alguns anys. Ho ha portat a l'NBA, però no sols a l’NBA sinó que ha guanyat un anell a Toronto i, darrere del seu germà, li han retirat la samarreta en els Memphis Grizzlies", va afegir Aguilar. "És un honor el poder avui donar-te aquesta mostra d'afecte. Dels quals avui són posseïdors de la samarreta d'Espanya, jo crec que et mostraran que el teu llegat i la teva petjada encara segueixen presents en nosaltres", va etzibar Aguilar a Gasol.

Captura de pantalla 2024 06 26 a las 7.54.18

Més de 190 vegades internacional

Considerat ja com un dels millors jugadors espanyols de bàsquet, Gasol va ser 191 vegades internacional, va conquistar dos ors mundials (2006 i 2019) al costat de dues plates olímpiques (2008 i 2012) i dos títols de l'Eurobasket (2009 i 2011), entre molts altres èxits.

Captura de pantalla 2024 06 26 a las 7.49.47

"Això veus que es va transmetent també, va evolucionant, però que es transmet d'alguna manera i es proposa per part dels líders de la selecció. Llavors et quedes tranquil quan veus que aquest esperit, o el que tu vesteixes fa gairebé 20 anys, el continues veient avui dia", va recalcar Gasol. "Ha estat un any de transició també a la vida civil, que estic gaudint moltíssim. Trobo molt a faltar poder competir, però també valoro el moment que he tingut de poder estar amb la família, poder començar altres projectes on involucrar-me, on aportar, on aprendre", va confessar.

Captura de pantalla 2024 06 26 a las 7.50.19

L'exjugador de Memphis Grizzlies i Toronto Raptors, entre altres equips, va apuntar al "llegat que nosaltres rebem d'una generació anterior i traspassem als nois que estan ara". "I ara els toca a ells competir amb un ADN evolucionat, amb el seu ADN, amb la seva pròpia identitat, però amb la mateixa il·lusió", va dir Gasol sobre els joves.

Redacció / Fotos: FEB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
484

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix