El gimnasta Joel Plaza protagonitza ‘Detrás de la medalla’

El viladecanenc relata com ha estat aquest últim any després de l'accident de trànsit que va sofrir i la seva tornada a l'esport d'elit

Qualsevol esportista que es preï sap que més enllà de quatre anys plens d'exigència i duro treball, està la meca de tot el que somia a arribar a l'elit: tornar al seu país convertit en campions davant l'atenta mirada del món sencer. "Darrere de la medalla", el documental promogut per YoPRO, la gamma de productes lactis alta en proteïna d'alta qualitat de Danone, de la mà d'Atresmedia, presenta la història de superació d'Ana Peleteiro, Sara Andrés, Hugo González i Joel Plata. Una història coral que suposa tot un exemple del que significa aquest somni per a un atleta i que serveix d'inspiració a la resta de la societat en el camí cap a la meta personal de cadascun.

licensed image

A través de les veus d'aquests quatre esportistes d'alt rendiment, l'espectador podrà conèixer la història de superació que hi ha darrere de cadascun d'ells. I és que la resiliència i el sacrifici són els pilars d'aquest documental en el qual família, amics i equip completen la història de cadascun dels protagonistes, superant obstacles vitals més enllà del professional. Aquest és un dels principals objectius del documental: donar altaveu i posar en valor aquest sacrifici que, com aquests quatre campions, tants altres atletes d'alt rendiment i les seves famílies han de fer per a aconseguir el seu somni.

Durant els 45 minuts que dura el documental, es dona a conèixer l'exemple de superació de Joel Plata, bronze en el Campionat Europeu de Gimnàstica Artística de 2022, qui tampoc ho ha tingut res fàcil al llarg del seu recorregut professional i vital. "Fa poc més d'un any jo estava en cadira de rodes i tombat en un llit. El primer per a mi era la vida i el segon la gimnàstica", explica. 

780 0008 6151273 44275a05d095bd8f5eefd540f73902a7

La seva carrera va patir un gir inesperat després de l'accident de trànsit que va tenir al costat del seu equip i que gairebé li costa la vida. En el documental es veu com l'equip de professionals que li envolta, així com familiars i amics, ha estat fonamental en la seva recuperació i per això no podien deixar de ser presents en aquest testimoniatge en el qual la superació és l'altre gran protagonista. "El treball i els professionals que tinc al meu voltant m'han ajudat a tornar a ser el Joel que va haver de parar", afirma. Ray Zapata, subcampió de sòl, que es trobava amb ell en el moment de l'accident, confessa davant la cambra: "la veritat que ho vaig passar molt malament. En veure a Joel fora de la furgoneta vaig pensar que hauria mort."

"Des de YoPRO volem inspirar a tants uns altres que veuen en Ana, Sara, Hugo i Joel un exemple de sacrifici i valentia per a aconseguir el seu somni. Més enllà dels resultats, aquests atletes han aconseguit superar els diferents obstacles gràcies a la seva tenacitat i, sobretot, al suport dels seus familiars, amics i equip, als quals també volíem donar-los, a través d'aquest documental juntament amb Atresmedia, el paper protagonista que mereixen", declara Anna Serra, responsable de producció de contingut de Danone Ibèria.

16271367335841

Aquest documental amb el qual YoPRO pretén honrar les inspiradores històries de superació d'aquests quatre campions, s'estrenarà pròximament en exclusiva en La Sexta i podrà visualitzar-se a demanda en la plataforma Atresplayer.

Redacció / Fotos: YoPro-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
484

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix