El CEBLLOB fomenta els beneficis de l’activitat lúdica a l’aire lliure

Organitza la IV Trobada Comarcal Lúdica Aquàtica, conjuntament amb el Complex Municipal Piscines i l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat a les Piscines Municipals de l'Escorxador de Sant Feliu de Llobregat

Avui dijous 13 de juny, el Consell Esportiu del Baix Llobregat dona la benvinguda a l'estiu organitzant, conjuntament amb el Complex Municipal Piscines i l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, la IV Trobada Comarcal Lúdica Aquàtica a les Piscines Municipals de l'Escorxador de Sant Feliu de Llobregat. La trobada, que celebra enguany la seva quarta edició, es va iniciar fa uns anys en l'àmbit local amb l'alumnat de segon de primària dels centres educatius de Sant Feliu de Llobregat, però, a partir del 2019, la participació està oberta a totes les escoles de la comarca.  

Captura de pantalla 2024 06 13 a las 8.50.41

Durant la jornada prop de 70 alumnes de segon de primària de les escoles Colònia Güell i Pla de les Vinyes de Santa Coloma de Cervelló gaudiran d'activitats aquàtiques a l'aire lliure com relleus, jocs d'anelles, salts, futbol amb pilota gegant... L'objectiu principal de l'activitat, que començarà a les 10.00 h i finalitzarà a les 13.00 h i es portarà a terme en una piscina totalment lúdica sense risc d'ofec, és promocionar les activitats aquàtiques des d'un vessant recreatiu i fomentar la interrelació de l'alumnat dels diferents centres educatius sense donar importància al resultat. 

IIITROBADAAQUÀTICA

Jugar a l'aire lliure

Els últims estudis assenyalen que més del 80% dels nens i nenes espanyols juguen a l'aire lliure molt menys temps del recomanat a causa de l'augment de l'ús de pantalles, tecnologia i xarxes socials. 

En aquesta línia, Àlex Hernández, coordinador de Programes de Centres Educatius i responsable de Jocs Esportius Escolars d'esports individuals del Consell Esportiu del Baix Llobregat, ens explica que la finalitat de la trobada és fomentar aquest joc a l'aire lliure tan necessari en l'actualitat. "L'objectiu és fomentar la creativitat i el contacte social entre l'alumnat i donar-los alternatives perquè potencien el seu joc a l'aire lliure que substitueixin pràctiques més sedentàries com videojocs i pantalles de mòbil", afegeix. 

Captura de pantalla 2024 06 13 a las 8.50.57

Els experts alerten que les pràctiques més sedentàries estan substituint les activitats lúdiques a l'aire lliure i fruit d'aquesta realitat s'estan perdent els seus beneficis en la salut física i mental dels infants. 

El joc a l'aire lliure és clau pel desenvolupament intel·lectual, motor, emocional i social. Equilibra i harmonitza els aprenentatges intel·lectuals i els motors, estimula els sentits, fomenta la creativitat, redueix  l'ansietat, augmenta la capacitat d'atenció, potencia la imaginació i facilita la resolució de conflictes. Aquests són només alguns dels beneficis que es perden per la manca d'activitat lúdica en espais oberts. 

Redacció / Foto: CEBLLOB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
488

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix