Marianne Vos guanya la Volta Ciclista a Catalunya

Molins de Rei va acollir la sortida de la tercera i última etapa on diversos municipis del Baix Llobregat van poder ser protagonistes del pas de les corredores

Ahir diumenge es va tancar la primera edició femenina de la Volta Ciclista a Catalunya, on el Baix Llobregat va tenir un protagonisme molt especial. La jove neozelandesa Ally Wollaston (AG Insurance-Soudal Team), que ja havia estat vencedora de la primera etapa a Manresa, va sumar el seu segon triomf en una nova arribada a l’esprint en l’etapa final, superant de nou a Marianne Vos (Team Visma-Lease a Bike), que va poder assegurar la seva victòria a la classificació general. La llegenda del ciclisme mundial es va proclamar així com a primera vencedora de la història de la Volta a Catalunya, amb un triomf d’etapa i dues segones posicions.

GPn27WVXoAMCIb

La tercera i última etapa d’aquesta cursa ciclista femenina va tenir un recorregut de 86,6 quilòmetres amb sortida des de Molins de Rei i acabada a Barcelona, que prometia sorpreses amb un recorregut per l’interior del Baix Llobregat i el Penedès amb dos passos de muntanya: l’Alt dels Casots (2a categoria) i l’Alt de Begues (3a categoria). Una jornada que havia de definir la vencedora final de tres dies per a la història. Les possibilitats del recorregut de mitja muntanya s’han fet notar amb la gran combativitat viscuda al llarg de la jornada. Leonie Laubig (Primeau Vélo-Groupe Abadie) va ser la primera gran protagonista del dia amb una escapada en solitari que ha durat fins el primer dels ascensos del dia. Malgrat això, la combativitat no es va aturar, amb continus intents d’escapada amb protagonistes com la mateixa segona classificada a la general, Riejanne Markus (Team Visma-Lease a Bike).

GPoHcXJXgAA8F7q

GPn8y9DWYAAEJ4m

Finalment, l’atac més decisiu el van protagonitzar a l’Alt de Begues l’alemanya Aileen Schweikart (Laboral Kutxa-Fundación Euskadi) i la neerlandesa Loes Adegeest (FDJ-SUEZ), que van marxar en solitari en el descens i no va poder ser atrapada fins la mateixa aproximació a l’arribada a la Gran Via de Barcelona. Res podia evitar que l’etapa final d’aquesta Volta històrica a la ciutat comtal acabés en un nou final a l’esprint, que pràcticament ha calcat l’arribada de la primera etapa a Manresa.

GPoVnUcWEAAs4 n

La jove neozelandesa Ally Wollaston (FDJ-SUEZ) va ser la més ràpida en un ajustadíssim final davant de Marianne Vos (Team Visma-Lease a Bike), la gran dominadora d’aquesta Volta a Catalunya.

b3f7d

GPoWpUHXgAAlfa7

Marianne Vos, tota una llegenda del ciclisme amb més de 250 victòries professionals i tres campionats del món, ha pujat d’aquesta manera al podi final de Barcelona com a guanyadora, per davant de la seva companya d’equip Riejanne Markus i de la noruega Katrine Aalerud (Uno-X Mobility), vencedora de la reVolta 2021.

Redacció / Fotos: Volta a Catalunya

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
488

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix