Paul McGrath, subcampió d’Europa dels vint quilòmetres marxa

L’atleta gavanenc, del Cornellà Atlètic, va aconseguir una més que meritòria segona posició en la seva estrena amb un temps final d’1h19’31’’

Paul McGrath, de 22 anys, va tenir l’estrena somiada en un Campionat d’Europa a Roma. El gavanenc del Cornellà Atlètic es va proclamar subcampió continental dels vint quilòmetres marxa després de fer un temps d’1h19’31’’. Només el va superar per 18 segons el suec Perseus Karlström. Mentrestant, l’italià Francesco Fortunato va ser tercer.

GPkXvBAXwAAQ jP

GPkXuBWWUAAOr7X

McGrath es va quedar en el grup dels millors en els primers quilòmetres i en el cinquè (20’47’’) va passar vuitè a dos segons de Perseus Karlström que es va posar al davant després del primer quilòmetre i va marcar el ritme. El gavanenc va decidir passar a l’atac a partir del vuitè quilòmetre i només el van seguir Perseus Karlström i l’alemany Christopher Linke, que es va quedar poc després.

GPkH ZCXAAAcfmS

GPkOfwuXoAEhMGl

Captura de pantalla 2024 06 08 a las 22.46.15

En el quilòmetre deu, el baixllobregatí i el suec van passar amb 40’39’’, mantenint una interessant lluita. Paul McGrath es va escapar cinc segons, però el suec el va tornar a atrapar un parell de quilòmetres més tard i van passar junts pel quilòmetre quinze amb 1h00’03’’. El suec es va distanciar uns metres i els van anar augmentant a poc a poc, deixant al gavanenc a vuit segons en el quilòmetre 18. L’atleta del Cornellà Atlètic es va mantenir en el segon lloc amb mig minut de marge sobre Francesco Fortunato, el tercer, i es va endur l’argent.

Espanya ha aconseguit en onze edicions una medalla en aquesta modalitat on el balanç és de vint-i-tres medalles en total (19 homes i 4 dones).

Redacció / Fotos: RFEA

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix