El CEBLLOB celebrarà el Dia Mundial del Joc

El pròxim dimecres 29 de maig i dijous 30 de maig de 2024, el Consell Esportiu del Baix Llobregat organitzarà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelldefels, la XII Trobada Comarcal de Jocs Alternatius, a la platja de Castelldefels

El pròxim dimecres 29 de maig i dijous 30 de maig de 2024 el Consell Esportiu del Baix Llobregat organitzarà,  junt amb  l'Ajuntament de Castelldefels, la XII Trobada Comarcal de Jocs Alternatius, a la platja de Castelldefels. 

L'objectiu principal de la trobada ludicoesportiva, que se celebra en el marc del Dia Internacional del Joc,  és promocionar els jocs i esports alternatius entre l'alumnat dels diferents centres educatius de la comarca. Aquesta edició compta amb la participació de nou centres: l'Escola Àngel Guimerà de Pallejà, l'Escola Antoni Tàpies i l'Escola Benviure de Sant Boi de Llobregat, l'Escola Puigventós i l'Escola Sant Bernat d'Olesa de Montserrat, l'Escola Martinet de Cornellà de Llobregat, l'Escola Joan Perich Valls de Sant Joan Despí i l'Escola La Vinyala de Sant Vicenç dels Horts i l'Escola Bon Soleil de Gavà.

Jocs Alternatius

El projecte, impulsat fa dotze anys pel de Castelldefels, Gavà i Viladecans, ha Grup de Treball de professors i professores d'Educació Física aconseguit any darrere any un èxit de participació. En aquest sentit, Àlex Hernández, coordinador de Programes de Centres Educatius i responsable de Jocs Esportius Escolars d'esports individuals del Consell Esportiu del Baix Llobregat, apunta que "hem d'obrir una segona convocatòria perquè la primera sempre s'omple". 

Esport a l'aire lliure

L'activitat, que se celebrarà el 29 i 30 de maig, començarà a les 10.00 hores i finalitzarà a les 13.00 h. Durant les dues jornades,  més de 420 alumnes de tercer i quart de primària de la comarca gaudiran de l'esport a l'aire lliure i en un entorn natural com és la platja. "Volem donar-los l'oportunitat de descobrir jocs que són més minoritaris, però no per això, menys interessants", explica Àlex. "Els alumnes reben la trobada amb molta il·lusió perquè té l'atractiu de sortir de la rutina i conèixer alumnes d'altres centres", afegeix. 

Pales de platja, Ultimate, acroesport, futbol amb pilota gegant, anelles cooperatives, relleus o castells de sorra són algunes de les activitats que es juguen formant equips mixtos de 4 alumnes. 

En els jocs, que es realitzen des d'un vessant recreatiu,  no es dona importància al resultat, perquè la finalitat de la jornada és que els participants es diverteixin, coneguin una gran varietat de jocs i es relacionin amb alumnes d'altres centres de la comarca mitjançant el joc i el moviment. "Amb aquesta trobada volem fomentar la interrelació entre els alumnes de diferents centres de la comarca, no hi ha guanyadors perquè l'únic que volem és que es portin una bona experiència", explica Àlex. 

Redacció / Fotos: CEBLLOB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix