Aposta pels hàbits saludables i contra l’obesitat i sedentarisme infantil

El CEBLLOB organitza el taller “Be Active, Be Healthy”, ofert a totes les escoles de la comarca, que presenta als alumnes deu jocs populars relacionats amb l’aprenentatge de bons hàbits i una alimentació equilibrada

Segons les últimes dades de l’Organització Mundial de la Salut, Espanya se situa com el tercer país europeu amb més sobrepès infantil i el quart en obesitat. Segons l’OMS, el sedentarisme és un dels comportaments a combatre per capgirar aquestes xifres. De fet, l’entitat aconsella la pràctica d’una hora al dia d'activitat física moderada entre els 8 i els 16 anys, però, segons l’informe, només el 29,5% dels infants i adolescents espanyols compleix aquesta recomanació.

EhY4 XvXsAA2Vo2

El Consell Esportiu del Baix Llobregat, fidel al seu compromís de promoure esports amb valors, ha posat en marxa diferents iniciatives per tal de combatre aquestes xifres. L’entitat alerta de la necessitat de promoure rutines saludables en edat escolar, ja que les concep com un valor més que ha d’incloure l’activitat física. La reducció de lesions i malalties, l’enfortiment dels ossos i els músculs, la millora del sistema cardiovascular, del benestar emocional i de l’autoestima són alguns dels beneficis que converteixen la pràctica esportiva en una activitat que millora la salut física i mental. Però, per portar-la a terme també són necessàries rutines higièniques i alimentàries. De fet, la normativa tècnica dels jocs escolars recull els hàbits saludables com aspecte fonamental per practicar un esport enfocat al benestar.

Taller Be Active Be Healthy

Tallers

El Consell Esportiu del Baix Llobregat ha confeccionat el “Be Active, Be Healthy”, un taller ofert a totes les escoles de la comarca a on es presenten deu jocs populars relacionats amb l’aprenentatge de bons hàbits i una alimentació equilibrada. El programa, sempre efectuat en anglès, està pensat per donar a conèixer als escolars què suposa l’obesitat, el sobrepès i el sedentarisme i com promoure de manera eficaç, un estil de vida saludable dins l’entorn escolar, a casa i en la comunitat. “Hi ha un gran desconeixement per part de les famílies pel que fa a com ha de ser una alimentació saludable i això comporta que un tant per cent molt elevat dels nens i nenes no mengin bé”, explica el Marc Carrillo, tècnic de promoció escolar del CEBLLOB.

Taller Be Active Be Healthy 2

“Als tallers també parlem de com fer activitat física i combatre el sedentarisme, de la importància d’hidratar-se bé o de les hores de somni que ens garanteixen un bon descans”, afegeix Carrillo.

Premi

Des del CEBLLOB també es vol premiar a les escoles que impulsin projectes que ajudin a fomentar els bons hàbits entre el seu l’alumnat. Per això, l’entitat impulsa el Premi de la Promoció d’Hàbits Saludables dels centres educatius del Baix Llobregat, que aquest any ja celebra la seva quarta edició. Amb aquesta iniciativa, es vol impulsar i donar suport a projectes que contribueixin a la millora general de la salut, l’educació en valors i el foment de la igualtat d’oportunitats a les escoles.

IMG 9897

Tots els centres educatius de Primària i Secundària de la comarca poden participar omplint el formulari d’inscripció de la web de l’entitat i presentant el seu projecte dins el termini establert. El premi, dotat amb una aportació econòmica de 3.000 euros, es lliurarà a l’escola guanyadora el 27 de juny. Segons, Salvador Valls, president del CEBLLOB, “amb accions com aquesta, el CEBLLOB busca reconèixer les bones pràctiques i reforçar l'enllaç entre el món de la competició esportiva, l'educació i l'administració pública.”

Trobades de futbol sala i bàsquet

La promoció dels hàbits saludables no podia faltar a les trobades de futbol sala i bàsquet organitzades pel Consell Esportiu del Baix Llobregat que se celebren mensualment. L’objectiu d’aquestes trobades és introduir als esportistes més petits a la competició esportiva mitjançant partits i activitats saludables.

trobada nadal

1b0736f6 efd5 4940 8ba3 31d656e81a74

Per això, després dels sis partits de cada jornada, sempre té lloc una xerrada sobre la importància de les bones pràctiques que finalitza amb tots els equips menjant una peça de fruita. “L’objectiu principal d’incloure aquest tipus d’activitats a les jornades és que des de ben petits vinculin la pràctica esportiva amb hàbits saludables i agafin rutines que els hi serveixin per a un futur”, afirma Rubén Naranjo, coordinador de l’escola de tutors de joc del Consell Esportiu del Baix Llobregat.

Redacció / Fotos: CEBLLOB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix