La pràctica esportiva al Baix Llobregat supera la mitjana catalana

Més del 70% de la població adulta realitza algun tipus de pràctica esportiva, superant el 45,6% mentre que el 75% de la població practicant fa activitat esportiva de forma lliure o a través de l’oferta municipal o privada comercial

El Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB) se suma a la celebració, aquest dijous, 6 d’abril, del Dia Mundial de l’activitat física posant atenció a les dades de la comarca pel que fa a l’activitat esportiva. Les últimes enquestes apunten que més del 70% de la població adulta realitza algun tipus de pràctica esportiva, superant el 45,6% de la mitjana catalana. 

Fs2geDXWwAA6PYe

El 75% de la població practicant fa activitat esportiva de forma lliure o a través de l’oferta municipal o privada comercial i el 13,4% de la població de la comarca està abonada a algun complex esportiu municipal. Els homes practiquen més esport que les dones, però aquesta diferència és cada vegada més petita. Córrer pel carrer, natació o practicar amb aparells cardiovasculars són exercicis comuns pels dos sexes. Les dones, però, prefereixen ioga i els homes opten per exercicis de musculació. 

62b446025662b

En relació amb la diferència de pràctica esportiva entre nens i nenes, la divergència detectada a l’edat adulta és extensible als més petits. Tot i que, com també succeeix a l’edat adulta, aquesta s’ha reduït considerablement en els darrers anys.

El 80% dels joves practica alguna pràctica esportiva

Pel que fa a la segmentació per grups d’edat, s’observa com el nivell de pràctica va disminuint a mesura que augmenta l’edat. La població més jove és la que presenta un major índex de pràctica esportiva amb valors superiors al 80%, aquest tant per cent disminueix en edats compreses entre els 35 i 44 anys fins arribar al 73%, coincidint en l’etapa de formar una família i de consolidació professional.

Volei

Millorar la salut, mantenir la forma física o els gustos personals són els principals motius per portar a terme una pràctica físico-esportiva. Els que decideixen no fer esport al·leguen falta de temps, motius de salut i cansament del dia a dia. 

FsT2G8yaAAEg0yl

Més running, BTT i proves de resistència

En els darrers anys s’ha produït un elevat increment de la pràctica del running, bicicleta tot terreny (BTT) i proves de resistència, evolucionant des del vessant de la salut però amb un element de competició amb un mateix. La incorporació de la tecnologia a l’esport també ha fomentat una major pràctica d’aquestes disciplines amb les diferents aplicacions que permeten l’avaluació del rendiment esportiu, reservar espais esportius o accedir  a instal·lacions esportives, entre d’altres. 

Modalitats esportives amb més practicats

Pel que fa a la pràctica d’activitat físico-esportiva en edat escolar, un 76,1% de la població practica algun esport. El futbol, el futbol sala, el bàsquet, les arts marcials, les danses i la natació destaquen com els esports més practicats al baix Llobregat. 

Dansa

Passejada per la ingualtat 8M

Respecte a l’esport inclusiu, segons les últimes dades, un 35,7% de les persones amb discapacitat practiquen esport, de les quals un 58,9% són homes i un 41,5% dones. Els esports que més hi destaquen entre aquest col·lectiu són la natació, la gimnàstica i la boccia. També existeix un gran percentatge de pràctica d’altres disciplines esportives com poden ser esports tradicionals adaptats a cada col·lectiu, o l’eslàlom, entre altres.

Redacció / Fotos: CEBLLOB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix