La Volta a Catalunya 2022 tornarà a trepitjar el Baix Llobregat

Diverses poblacions de la comarca veuran el pas dels ciclistes a la darrera etapa de la ronda catalana

L'edició 101 de la Volta Ciclista a Catalunya, que es disputarà del 21 al 27 de març, comptarà amb ciclistes de renom com el vencedor de l'any passat, el britànic Adam Yates, i el campió olímpic, l'equatorià Richard Carapaz, en un recorregut que tindrà dos finals en alta muntanya, la Molina i Boí Taüll, i novetats com el pas de l'escamot per Perpinyà (França). La tercera carrera per etapes més antiga del circuit ciclista, després del Tour de França i el Giro d'Itàlia, es va presentar ahir dimecres en un acte celebrat a la seu de l'INEFC de Barcelona, on els organitzadors van desgranar el recorregut i han revelat algunes de les novetats de la present edició.

cartellvolta

Altres figures

A més de Yates i Carapaz, de l'equip Ineos Granediers, també tenen prevista la seva presència entre els 24 equips que participaran en la prova guanyadors de la Volta com l'espanyol Alejandro Valverde (Movistar Team), el colombià Nairo Quintana (Arkea Samsic) i l'australià Richie Porte, segon classificat en la general de l'any passat, en el qual l'Ineos va copar el podi. 

volta presentacio 3

La comarca, protagonista

Aquesta Volta nova respectarà la tradició de l'última etapa, amb inici i final a Barcelona i sis pujades a l'històric castell de la muntanya de Montjuïc, de segona categoria. Allà els favorits encara poden tenir molt a dir, si les diferències en la general no són gaire grans. El Baix Llobregat tindrà un protagonisme especial, ja que passarà pels municipis d’Esplugues, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei (Sprint Intermedi), El Papiol, Sant Andreu de la Barca, Corbera de Llobregat, La Palma de Cervelló, Cervelló, Vallirana, Begues, Gavà, Castelldefels i El Prat de Llobregat. Serà concretament la setena etapa, que se celebrarà el 27 de març (Barcelona-Barcelona).

volta presentacio 1

Recorregut de la 101a edició de la Volta Ciclista a Catalunya

Sant Feliu de Guíxols-Sant Feliu de Guíxols 171,2 km (1)

L'Escala-Perpinyà 202,4 km (2)

Perpinyà-La Molina 161,1 km (3)

La Seu d'Urgell-Boí Taüll 166,7 km (4)

La Pobla de Segur-Vilanova i la Geltrú 206,3 km (5)

Salou-Cambrils 167,6 km (6)

Barcelona-Barcelona 138,6 km (7)

traçat

The Penguins

La nostra comarca també tindrà un paper molt destacat amb la música. La banda de Sant Feliu de Llobregat, The Penguins, ha estat escollida per posar música a l’edició d’enguany. “Boires i retrets” és la cançó oficial de la Volta Ciclista a Catalunya 2022.

penguins

Marçal Fontanals / Fotos: Arxiu-Volta a Catalunya-Etapa Reina

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix