La UE Santboiana es corona campió de la Copa del Rei

L’equip va celebrar ahir el títol amb la ciutat després de guanyar diumenge al Silverstorm El Salvador a Valladolid (16-6)

Contra tot pronòstic la UE Santboiana es va proclamar diumenge campiona de la Copa del Rei 2017 a l’estadi José Zorrilla de Valladolid. L'equip blau es va imposar per 16 a 6 al Silverstorm El Salvador davant d’unes 20.000 persones (1.000 aficionats de Sant Boi de Llobregat). Han hagut de passar disset anys perquè el club torni a conquerir el títol i després d’uns anys de sequera d’èxits esportius que els perllongava des del 2006 on va aconseguir la darrera Lliga i la revenja de la pèrdua de la Copa del Rei del 2012 precisament davant del mateix rival.

copa 3

copa 4

La primera part va acabar amb avantatge del Chami (0-3) gràcies a un cop de càstig transformat per Mata a l’últim sospir. A la represa, el descorat va canviar completament. Els de Lewis Wliiams van passar a manar sobre el camp imposant el seu ritme de joc, tenir més la possessió i explorar la zona de 22 visitant. Baker i Millán van aconseguir transformar dos cops de càstig que donaven avantatge als blaus (6-3). La jugada clau, però, es va produir al minut 56 quan la pilota era a cinc metres de la zona de marca i Mitchell salvava la pressió del rival inventant-se una passada aèria que va recollir Francisquello per aconseguir un assaig a bandera. Amb la transformació de Millán (13-3). Els vallisoletans van intentar remuntar a la desesperada, però entre la bona defensa santboiana i la falta d’idees en la construcció, només va poder ajustar el marcador amb un xut a pals. A falta de cinc minuts, el degà sentenciava amb el xut de Millán.

copa 2

Celebració

Al voltant de les 2.000 persones es van aplegar ahir a la plaça de l'Ajuntament per celebrar el títol de la Copa del Rei de Rugbi assolit diumenge per la Unió Esportiva Santboiana a Valladolid (el dotzè en la història del club i el primer des de l'any 2000).

copa 5

L'equip va celebrar el triomf amb una rua que ha recorregut diversos carrers de la ciutat a partir de les 18.30 hores des de l'estadi Baldiri Aleu fins a la plaça de l'Ajuntament, on han estat rebuts al voltant de les set de la tarda per un públic entusiasta amb crits de: 'Sí, sí, sí, la Copa ja està aquí' i 'Campeones, campeones...'.

copa 6

A la plaça de l'Ajuntament se'ls va fer el passadís d'honor al ritme d'una batukada i, en companyia dels membres del consistori, han pujat al balcó de la Casa de la Vila. Després de sonar pels altaveus l'himne del club, s'han iniciat els parlaments.

copa 8

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, va valorar la tasca del club com "un exemple" i va destacar que el títol "ens omple d'orgull com a ciutat i ens fa sentir un Sant Boi millor". També va tenir paraules d'elogi per a "el millor club i la millor afició del món".

El president de la UE Santboiana, Miquel Martínez, va afirmar que aconseguir aquest títol "és el fruit de tota una temporada treballant i de molts anys d'esforços que ara es veuen recompensats". El president va donar les gràcies a l'afició, al poble i a les moltes institucions i entitats que van donar suport a la Santboiana de cara a la final.

copa 7

L'entrenador, Lewis Williams, altres membres del cos tècnic i els jugadors van intervenir a continuació, un a un, destacant l'espectacular rebuda que van tenir a Valladolid per part de l'afició santboiana. Van parlar del club local com "una gran família" i van afirmar que "això no s'acaba aquí" perquè ara van  "per la Lliga."

Redacció / Fotos: Tribuna Valladolid – Aj. Sant Boi – UE Santboiana

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
87

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix