L’Ajuntament de Cornellà organitza la II Jornada de Formació Professional

El municipi baixllobregatí és una de les ciutats pioneres a Catalunya en la posada en marxa de la formació Professional Dual amb instituts de referència com l’Esteve Terradas o el Miquel Martí i Pol.

El Citilab de Cornellà de Llobregat acollirà el pròxim 16 d’abril la II Jornada de Formació Professional de la ciutat. ‘Fent Ponts’. Al llarg del matí tots els agents vinculats a la Formació reglada Professional de la ciutat i experts de diferents sectors posaran en comú les actuacions que s'estan duent a terme amb l'objectiu d'apropar el camp de la formació i el sector empresarial.

Amb l'organització d'aquesta trobada, el municipi vol fer del foment de l'FP una estratègia de ciutat, tot teixint complicitats i aliances entre el món educatiu i el sector empresarial del territori, per millorar la competitivitat, les potencialitats i la qualitat de vida dels seus habitants.

A la inauguració de la jornada participaran Antonio Balmón, alcalde de Cornellà; Felip Puig, conseller d’empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya; Jordi Plana gerent de serveis d’educació de la Diputació de Barcelona; Xavier Casares, president del Consell Català de Formació Professional; Ramon Pons, president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet i Josep Francí, director de les Delegacions de la Cambra de Comerç de Barcelona.

La Jornada s’estructurà entorn de tres àmbits concrets que s’articularan sota la fórmula de taules rodones:

- La primera (10-11h) analitzarà el mercat laboral des de la perspectiva de les competències professionals i personals i comptarà amb les intervencions d’Ángeles Tejada, directora de Public Affairs de Randstad i Clara Prat, directora de l’Àrea de Formació i Desenvolupament de Persones de System Institut.

- La segona (11.30-12.30h) posarà l’accent en l’orientació de competències sota les experiències de Marta Colomer, consultora en els àmbits social, educatiu i d’empresa; i Bengonya Gasch, directora de la Fundació El Llindar. També s’abordarà un cas en el sector de la restauració amb les ponències de Carmina Solà-Morales, presidenta de la Fundació La Carena i Rosa López, copropietària i cap de servei del restaurant Mirador de Sant Just Desvern.

- La tercera taula rodona (12.30h) abordarà com fer valdre l’experiència laboral, mitjançant les modalitats desenvolupades des de diferents àmbits i que comptaran amb l’anàlisi de Ferran Castrillo, cap del Servei de Programes i Projectes de Foment dels Ensenyaments Professionals; Eloísa Anglada, directora de l’Institut Catala de Qualificacions Professionals i Isabel Gutiérrez, cap de la Secció d’Ordenació i Certificació del Servei de Qualificació Professional.

La cloenda de la Jornada es farà a les 13.30h, amb la intervenció de Josep Mª Pérez, director dels Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Ensenyament i Rocío García, tinenta d’alcalde de Polítiques de Ciutadania de Cornellà de Llobregat.

Primera Mostra dels Ensenyaments

Amb l’objectiu d’oferir l’ampli ventall de propostes formatives a la ciutat per als joves, l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat organitza, el pròxim 17 d’abril, la I Mostra dels Ensenyaments de Cornellà de Llobregat ‘APROPA’, que tindrà lloc a l’entorn del Citilab, tant a l’interior com a l’exterior, entre les 9 del matí i les 8 del vespre.

La Mostra dels Ensenyaments serà un espai de difusió, informació i orientació on l’alumnat, família i qualsevol ciutadà podrà assistir a xerrades i realitzar qualsevol consulta als expositors, sobre Cicles Formatius de Grau Mitjà, Cicles Formatius de Grau Superior, estudis universitaris, formació d’adults, idiomes, accés a la Universitat i formació complementària no formal. Constarà d’una part didàctica i informativa, amb xerrades i exposicions i una altra pràctica amb tallers sobre diferents àmbits. Un total de 16 expositors, amb representants d’escoles, universitats i instituts al darrere, s’instal·laran a la zona exterior del Citilab per oferir informació i assessorament als assistents sobre les diferents opcions formatives existents a Cornellà.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix