La Cooperativa Agrícola del Prat fa balanç del 2023

La facturació va créixer en uns 800.000 euros respecte a l’any 2022, però el preu de venda dels productes es va reduir

 

La Cooperativa Agrícola del Prat va celebrar aquesta setmana la seva assemblea anual, a la masia de Can Comas -seu del Parc Agrari del Baix Llobregat- amb l’assistència d’una vintena de pagesos, tots ells socis de l’entitat. Durant la reunió s’han fet públiques les dades econòmiques, així com els objectius que es van plantejar per a aquesta campanya i que, en gran part, s’han acabat assolint.

Assemblea Cooperativa Socis Horitzontal

La Cooperativa va vendre 4.032 tones de productes agrícoles durant el passat 2023, mentre que en 2022 van ser 3.460 tones, i va passar de facturar 2,3 milions d’euros a 3,1 en l’últim any. “S’està fent una bona feina. Cada vegada tenim una Cooperativa Agrícola més forta”, ha assegurat l’assessor financer de l’entitat, Agustí Serrano. L’evolució del preu de venda dels productes, en canvi, ha caigut en aquesta temporada, donat que ha passat de ser d’1,27 euros a 1,12. Això posa de manifest la preocupant tendència a la baixa del que cobren els pagesos per la seva feina.

Els productes més venuts

Entre els productes més venuts destaca per sobre de tots la carxofa, amb més de 600.000 quilograms col·locats al mercat. Li segueix el calçot, que frega les 500.000 unitats, seguit del tomàquet i la patata. Aquests dos últims han vist incrementada de forma molt considerable la seva implantació, donat que han passat de tenir unes vendes que no arribaven als 100.000 quilos a superar, en el cas dels tomàquets, els 300.000 quilos; i en el cas de la patata a sobrepassar els 200.000 quilos. Continuen el llistat de productes més venuts, en aquest ordre, la carbassa, la menta, l’enciam fulla de roure, el coriandre i el julivert.

disen o sin ti tulo 2022 02 22t221129 373

disen o sin ti tulo 76 5 659x371

Entre els objectius assolits durant el 2023 destaca l’augment de la varietat de productes disponibles a la parada de Mercabarna; l’assistència a fires com el Fòrum Gastronòmic o Alimentària; l’inici de les relacions comercials amb la cadena de supermercats BonPreu i l’adquisició d’una nova parada a Mercabarna per ampliar la que ja tenia, així com una nova furgoneta en règim de rènting. La Cooperativa també s’ha incorporat a l’Associació de la Pagesia de Mercabarna, on ocupa un càrrec a Secretaria. També continua compromesa amb la lluita contra el malbaratament alimentari, fent cremes i patés amb els excedents de carxofes i calçots.

Estand Fira Alimentària

Els reptes de futur que s’ha plantejat la Junta Directiva inclouen l’adquisició d’una tercera parada a Mercabarna, per ampliar l’actual, així com explorar la forma de disposar d’una nova planta logística, productiva i de serveis. També treballarà per potenciar la visibilitat dels productes dels pagesos en xarxes socials i incrementar-ne el consum a través de restaurants i distribuïdors. Consolidar la viabilitat econòmica de la Cooperativa és, sens dubte, el major dels reptes.

Redacció / Fotos: CAP-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
484

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix