La I GiraFeina aplega més de 500 joves a Sant Feliu de Llobregat

Una iniciativa coorganitzada per la Cambra de Comerç de Barcelona al Baix Llobregat i l’Ajuntament, que va permetre oferir 340 ofertes de treball i fer més de 400 entrevistes de feina

La primera edició de la GiraFeina, la fira d’ocupació que promou la inserció laboral dels joves de la comarca del Baix Llobregat, van tancar amb xifres molt positives. En total, el Casal de Joves de Sant Feliu de Llobregat va rebre la participació de més de cinc-cents joves qui van tenir accés a les més de tres-centes quaranta ofertes de feina que hi havia disponibles. “El fet que la primera edició s’hagi fet a la capital comarcal és perquè, primer, la delegació està a Sant Feliu de Llobregat, i després, sobretot, per la gran sensibilitat que va mostrar l’alcaldessa, Lourdes Borrell, per la nostra iniciativa. Cal recordar que havia estat consellera de Desenvolupament Econòmic i Estratègic al Consell Comarcal”, explica el president territorial de la territorial de la Cambra de Comerç de Barcelona, Carles Guilera.

GNNzN9mW0AIB LW

GNNzN9mWsAAXQLz

Aquesta iniciativa empresarial ha connectat les necessitats del mercat laboral amb les aspiracions  professionals de les persones candidates d’arreu del territori. En aquest sentit, les dinou empreses presents a la fira -de la comarca i també d’altres- van poder fer més de 400 entrevistes a potencials candidats per ocupar les ofertes disponibles en diferents sectors econòmics. Amb tot, però, a més dels espais de contacte directe amb empreses, la fira també va oferir àrees d'orientació per resoldre dubtes i informar sobre els serveis disponibles per trobar feina, així com espais de demostració de l’àmplia oferta formativa que ofereixen els centres educatius del territori. “El GiraFeina ha estat enfocat per a persones fins als 29 anys, segons estableix el Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), encara que el nostre desig és, en un futur no gaire llunyà, obrir-ho a persones majors de 45 anys. Hem volgut organitzar-ho en un entorn programat i estable per afavorir les òptimes condicions de bon desenvolupament”, diu Guilera.

GNNzN9lWoAAEykP

GNM soRWIAEE0rY

El president de la territorial de la Cambra, també ha destacat l’èxit de participació assolit en la primera edició i ha volgut agrair la implicació de les empreses presents i dels centres d’educació secundària i de formació ocupacional de la comarca per fer-ho possible. “La veritat és que estem molt contents de com ha anat tot, i de la resposta de les empreses, del territori i dels joves. Tot de la mà de l’administració local que ens ha facilitat la feina i s’ha implicat de manera molt important en aquesta iniciativa”. D’altra banda, per a Guilera “és un punt de partida per anar millorant en el futur, perquè aquesta iniciativa es consolidi al Baix Llobregat. De fet, ja estem treballant amb un municipi del sud per organitzar un nou GiraFeina el pròxim octubre. A més, tenim diverses sol·licituds de ciutats que volen organitzar una al seu municipi per al 2025, i que ara ho estem valorant.”

GNeOVggXcAA8BNq

A més, també ha apuntat que amb iniciatives com aquesta, la Cambra consolida i reforça el lligam entre la formació i l’ocupació al Baix Llobregat: “És un tast d’oportunitats per a les dues parts implicades: per a les empreses i per als sol·licitants de feina.”

Presència del ministre

Més enllà de l’alta assistència de joves a la fira, la trobada també va comptar amb la visita d’autoritats de renom. En concret, el ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lourdes Borrell, i el president de la Cambra al Baix Llobregat, Carles Guilera, van visitar ‘in situ’ les oportunitats que aquesta iniciativa emergent oferia al territori. 

GNeOVh3WgAYpXIy

GNNzN9oXAAEd sy

La GiraFeina Baix Llobregat va ser coorganitzada per la Cambra de Comerç de Barcelona al Baix Llobregat i l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i compta amb el suport del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) engegat per la Cambra d’Espanya, gestionat per la Cambra de Comerç de Barcelona i cofinançat pel Sistema Nacional de Garantia Juvenil i la Unió Europea a través del Fons Social Europeu. A més, va ser possible gràcies a la col·laboració del SOC i del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Redacció / Fotos: Cambra de Comerç de Barcelona-Aj. Sant Feliu de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
487

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix