Augmenta la despesa dels turistes a les comarques de Barcelona

Restaurants (79,4%), platja (50,4%) i compres (49,7%) van ser les activitats més comunes

Els turistes que van visitar durant 2023 l’Entorn de Barcelona -entre les que hi ha la comarca del Baix Llobregat- (la província menys la comarca del Barcelonès) van gastar una mitjana de 170 euros per persona a la destinació, segons l’Observatori del Turisme a Barcelona ciutat i regió. Restaurants (79,4%), platja (50,4%) i compres (49,7%) són les activitats més comunes.

Turismo Baix Llobregat verano

Aquests diners es destinen principalment a menjar i beguda, seguits per compres, transport intern i entreteniment. En aquest sentit, el turista que visita les comarques de Barcelona acostuma a anar a restaurants (79,4%), a la platja (50,4%) i de compres (49,7%) durant la seva estada, i el 26,3% busca prèviament on menjarà durant la seva estada.

Sumant-hi el transport i l’allotjament, cada visitant va assolir una despesa de 551,2 euros, xifra lleugerament inferior a l’any anterior (617,7 euros). Els turistes procedents d’Estats Units i aquells que viatgen per feina són els que gasten més tant en transport d'arribada i allotjament com en despesa mitjana per persona i nit.

Turisme Baix Llobregat 13 700x467

El vehicle propi continua essent el principal mitjà de transport d'arribada (44,7%), seguit per l’avió (36,1%) i el tren (8,7%). La tipologia d’allotjament preferida continua sent l’hotel (49,1%), seguit dels càmpings (19,0%) i les cases d'amics i familiars (17,4%).

Augmenta la durada de les estades turístiques a les comarques de Barcelona: els turistes que van visitar-les durant 2023 s’hi van estar una mitjana de 5,2 nits, el que suposa un increment en relació amb els dos darrers anys (4,4 i 4,9 nits el 2021 i 2022, respectivament). Aquesta xifra és més elevada que la de Barcelona ciutat (4,7 nits) i la del conjunt de la província incloent-hi Barcelonès (4,8 nits). 

El perfil del turista tipus que va visitar l’Entorn de Barcelona el 2023 és el d’un home (61,9%) de 43,6 anys de mitjana, amb estudis universitaris (57%) i que treballa com a assalariat (65,1%).

CastellardeNHug Sostenibilitat NegocisLocals2 DomeÇnecFernaündez DIBA LOW

L’oci continua sent, un any més, el motiu de viatge majoritari dels turistes que venen a l'Entorn de Barcelona (64%), seguit pels que ho fan per qüestions personals (21,1%) i per motius professionals (14,9%).

Turistes fidels que exploren l’entorn

Entre els turistes que van visitar les comarques de Barcelona el 2023, el 48,6% no havien visitat mai abans el municipi on es van allotjar. Pel que fa als repetidors, es tracta majoritàriament de turistes nacionals que s’allotgen en cases d’amics i familiars i autocaravanes, i han visitat el municipi una mitjana de 13,6 vegades en els darrers 10 anys.

A l’hora de desplaçar-se pel municipi de destinació, el 73,1% ho va fer caminant, el 21,4% en cotxe privat, el 6,7% en autobús i el 6,3% en taxi.

TuristesBL

A més, 4 de cada 10 turistes van fer alguna excursió fora del municipi en el qual s’allotjaven, sent Barcelona el principal destí d’aquestes excursions (25,7%). El cotxe privat (40,7%) i el tren de rodalies (26,9%) van ser els transports més utilitzats per fer aquestes excursions, a les quals van dedicar una despesa mitjana de 55,5€ per persona.

A l’hora de planificar el viatge, els turistes de l'Entorn de Barcelona es guien tant per la informació que troben en pàgines web (43,4%) com per la informació facilitada pels seus amics i familiars (27,4%). El transport d’arribada i l'allotjament s’adquireix majoritàriament al web de la companyia (54,4% i 37,2% respectivament). Tot i que, el turista ja no contracta el viatge amb tan poca antelació com en els anys de pandèmia, el 34,5% encara ho fa durant l’última setmana o l’últim dia abans de viatjar.

D’altra banda, el 23,4% dels que han visitat l’Entorn de Barcelona pernoctaran en alguna altra destinació europea durant el seu viatge, dels quals un 76% dins d’Espanya (en especial Barcelona, Madrid, Costa Brava i València) i un 53% en alguna altra destinació europea (sobretot París i resta de França, i Roma i resta d’Itàlia).

Redacció / Fotos: Diputació-Turisme Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
489

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix