AEBALL i UPMBALL reclama mesures per rebaixar els costos energètics

´La patronal alerta del greu problema que suposa per al sector industrial, entre d’altres, l'increment del preu de l'energia

L'Associació Empresarial de l'Hospitalet i Baix Llobregat (AEBALL) i la Unió Patronal Metal·lúrgica de l'Hospitalet i Baix Llobregat (UPMBALL) han manifestat la seva preocupació pels elevats preus de l'energia elèctrica, així com el gas i el transport amb l'increment del cost de la benzina i el gasoil. Per aquest motiu, la patronal s'ha unit a les declaracions de Foment i de la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) i ha sol·licitat a les administracions competents que es prenguin mesures urgents per rebaixar els costos energètics.

inergy automatitza el control energe tic de les empreses

Maria Rosa Fiol, directora general i vicepresidenta executiva d'AEBALL/UPMBALL, ha assegurat que "fa dos anys que les empreses viuen grans incerteses als mercats, immerses en una espiral d'increments de preus que ha portat a una inflació creixent. Aquesta dinàmica, lluny de ser conjuntural, va pel camí de convertir-se en estructural". Destaquen els problemes de proveïment de primeres matèries, de subministraments industrials, de material electrònic, de microxips, de contenidors, etc. Tot això, acompanyat d'un increment desmesurat de costos imprevisibles que no s'han pogut traslladar al mercat i que, especialment a les PIMES, ha suposat la caiguda de marges i en molts casos l'entrada en pèrdues.

Costos energètics

Al mateix temps, els costos energètics a la Unió Europea s'han disparat i especialment a Espanya s’han assolit cotes mai vistes, tant en el mercat regulat com en el regularitzat. "Ara ens trobem amb una guerra que geogràficament no està a prop, però els efectes de la qual sofrim directament", ha indicat Fiol en referència al conflicte entre Rússia i Ucraïna. Un dels efectes és l'increment de tots els costos energètics "que ja anàvem sofrint i que en dues setmanes han augmentat de manera inassumible per a totes les empreses, sigui com sigui la seva grandària, però de forma molt especial a les PIMES i a les electrointensives", ha subratllat Fiol.

Por tot això, AEBALL/UPMBALL ha sol·licitat a les administracions competents de la Unió Europea, del Govern d'Espanya i de la Generalitat de Catalunya que de manera immediata es prenguin les mesures que hi hagi al seu abast per pal·liar aquests efectes i que es rebaixi la fiscalitat directa sobre aquests vectors energètics.

0000foto ndp crisis

"Les empreses no podem continuar assumint aquests increments tan desmesurats i al mateix temps seguir en el mercat sent competitives. A la nostra comarca, el pes de les empreses industrials és molt important, tant per nombre d'empreses, com per nombre de treballadors/as i per l'aportació al PIB. En aquests dos anys de pandèmia, no hem vist rebaixar la pressió fiscal; al contrari, ha continuat pujant i minvant les nostres capacitats financeres. Demanem responsabilitat, davant un problema que ens afecta a tots/es i especialment, a les empreses i treballadors/as de les nostres empreses industrials", ha asseverat Fiol.

Redacció / Fotos: AEBALL-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix