El conseller Puig demana al ministeri d'Indústria una solució per a Icovyn

L’empresa química de Martorell està exclosa del mecanisme d’interrompibilitat del sistema elèctric i perjudica la competitivitat de la planta.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha demanat al ministeri d’Indústria, Energia i Turisme sensibilitat per abordar la situació de la planta que l’empresa química Inovyn té a Martorell.

Incompliment

El conseller va demanar al ministre d’Indústria, José Manuel Soria, i al secretari d’Estat d’Energia, Alberto Nadal, que reconsideri la resolució que, adduint l’incompliment dels compromisos adquirits segons Puig, exclou Inovyn del sistema d’interrompibilitat d’energia elèctrica per als anys 2015 i 2016. Puig recordava que l’empresa ha demostrat que els incompliments registrats són imputables a tercers, mentre que Inovyn ha complert amb tots els requisits exigits per Red Eléctrica de España (REE).  

L’execució d’aquesta resolució implicarà que l’empresa no pugui esdevenir proveïdora del servei d’interrompibilitat durant els exercicis 2015 i 2016, just quan la matriu mundial d’Inovyn està distribuint les seves inversions productives per al futur.  Aquest fet perjudica la competitivitat de la planta de Martorell i facilitarà que la matriu del grup dirigeixi les inversions de futur a altres instal·lacions d’arreu del món.

El departament d’Empresa i Ocupació, a través d’ACCIÓ i de la direcció general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial, ha mantingut en les darreres setmanes diverses reunions de treball amb Inovyn, així com contactes amb el ministeri d’Indústria, Energia i Turisme i amb REE, per trobar una solució, i durà a terme totes les accions que estiguin al seu abast per acompanyar l’empresa, reconduir la situació i analitzar possibles alternatives.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix