Gavà i Viladecans impulsaran la cultura emprenedora entre el seu alumnat

Els dos municipis baixllobregatins treballaran conjuntament perquè els joves de secundària puguin desenvolupar la seva idea empresarial de la mà de mentors i patrocinadors.

Els Ajuntaments de Gavà i Viladecans volen impulsar la cultura emprenedora entre els alumnes de secundària. Els dos consistoris municipals han decidit compartir aquest projecte que té l'objectiu de fomentar entre els estudiants els valors de l'emprenedoria, com la creativitat, la innovació i el treball en equip, perquè puguin desenvolupar les competències bàsiques que facilitin la possibilitat d'esdevenir futurs emprenedors i/o autònoms

Aquesta iniciativa, adreçada a l'alumnat dels centres d'educació secundària, batxillerat i cicles formatius dels dos municipis durant el curs 2015-2016, s'inspira en el projecte pilot Gavà Talent Factory, impulsat per l'Ajuntament de Gavà el curs 2013-2014 amb un gran èxit de participació tant per part dels estudiants com del teixit empresarial de la ciutat i institucions: 530 alumnes, professors i empresaris.

Segons l'alcaldessa, Raquel Sánchez, “el Gavà Talent Factory va ser un èxit i ara estem molts satisfets, no només de què pugui continuar, sinó que s'expandeixi a Viladecans i, en el futur, a altres municipis de la zona Delta, com ja fem en altres àmbits de foment de l'economia. Aquí també es requereix la valuosa implicació de professorat i centres, de les empreses que fan el tutoratge i d'altres experts en formació.”

D’altra banda, l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, va assegurar en la seva intervenció que aquest projecte “va en consonància amb la nostra línia de treballar la formació on, en un món tan canviant, cal treballar les habilitats d'aprenentatge dels joves i les seves capacitats d'adaptació i innovació per no perdre cap oportunitat quan sorgeixin noves activitats econòmiques”.

El pressupost

El conveni estableix les línies de col·laboració entre els ajuntaments de Gavà i Viladecans per organitzar, gestionar i desenvolupar el projecte durant el curs escolar 2015-2016, si bé es podrà prorrogar un curs més. La iniciativa parteix d'un pressupost inicial de 61.795 euros, dels quals més de 10.000 es destinaran a premis. Els dos ajuntaments aportaran 25.000 euros repartits a parts iguals. La Diputació de Barcelona contribuirà amb 18.507 euros, i els 18.000 restants aniran a càrrec d'empreses i institucions patrocinadores.

Redacció / Foto: Ajuntament de Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix