Jornada de portes obertes per conèixer el nou Centre Cívic Les Tovalloles

El nou equipament serà un espai d’ús compartit entre diferents entitats i associacions de Sant Feliu de Llobregat.

Sant Feliu de Llobregat inaugurarà, demà diumenge 5 d’octubre, un nou equipament municipal de la riera de la Salut; el Centre Cívic Les Tovalloles. La seva posada en marxa suposa la culminació d'una de les actuacions més importants del Projecte d'Intervenció Integral als barris de la Salut i Can Calders que es va iniciar l'any 2006. L'acte inaugural s'iniciarà a les 11.15 hores amb una cercavila popular pels barris de Can Calders i la Salut, que sortirà i finalitzarà al davant del nou equipament. Tot seguit, a les 12 hores, hi haurà els parlaments de les autoritats i s'obriran les portes de l'equipament a la ciutadania.

L'espai, construït sobre els terrenys que ocupava l'antiga fàbrica de les Tovalloles, neix amb la voluntat de ser un equipament multifuncional i intergeneracional, com un punt de trobada dels veïns i veïnes i de les entitats de Can Calders i la Salut. En aquest sentit, l'edifici és la seu de diferents associacions dels barris que compartiran despatxos i sales de reunions. A més, també s'hi ha instal·lat el Servei Local de Català i el Centre de Normalització Lingüística, que ocupen diverses aules de la primera planta. Alhora, el Club d'Esplai Diversitat Lúdica també s'ha traslladat a les noves instal·lacions on disposarà de diverses aules taller per dur a terme la seva activitat d'educació en el lleure. La gent gran també tindrà un espai a la planta baixa, concebut especialment per al descans, la lectura o la realització de tallers.

Entre les característiques de l'edifici destaca una gran sala d'actes amb capacitat per a unes 250 persones que donarà resposta a la necessitat d'aquest tipus d'espais als barris. També hi ha dues aules dotades amb equipament informàtic per a la realització d'activitats en l'àmbit de la tecnologia i la innovació. També disposa de connexió Wi-Fi gratuïta en tot l'edifici i en els espais exteriors. 

En el marc del projecte, l’Ajuntament i la Generalitat han finançat al 50% diferents actuacions urbanístiques a tots dos barris, així com el desenvolupament de programes i accions que han contribuït a millorar-ne el benestar i la cohesió social. En concret, la inversió total a la zona en aquests anys ha estat d'11 milions d'euros, quantitat que inclou els prop de 2,1 milions d'euros que ha suposat la construcció del Centre Cívic Les Tovalloles.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix