Una Festa Major multitudinària dedicada a ‘Esplugas City’

Els actes de commemoració del su 50è aniversari va compartir protagonisme amb les propostes més tradicionals de les moltes entitats d’Esplugues.

La Festa Major es va obrir enguany amb un to nostàlgic de la mà del pregoner, Salvador Juan, coautor del llibre Més enllà d’Esplugas City. I és que, quan es commemoren 50 anys de la construcció a Esplugues del poblat de l’Oest dels estudis Balcázar, Juan va oferir a la ciutadania congregada davant de l’Ajuntament un relat vívid de la seva infantesa marcada per la convivència amb indis i vaquers. “En arribar al col·legi (a Barcelona) em sentia molt orgullós del meu poble i era l’enveja dels companys, que no podien participar” de les aventures que hi va viure: la diligència que arribava enmig d’una gran polseguera, música alegre procedent del saloon, pistolers que hi sortien disparats, el 5è de cavalleria... Fins que, “un mal dia, quan el poblat havia entrat en decadència i la febre de l’or havia acabat, arribaren uns pistolers que havien assaltat un tren, s’atrinxeraren al poble i el van dinamitar. Les flames convertiren en cendres tots els meus somnis”. (El pregó sencer, el podeu veure a www.esplugues.cat).

Tanmateix, per uns dies, del 19 al 22 de setembre, Esplugas City va reviure i els carrers Església i Montserrat van retrocedir en el temps per acollir un mercat ambientat en el western (que ha substituït el mercat medieval d’altres anys). Aquest va ser un dels principals punts d’atracció de la Festa Major, combinat amb la Festa d’Esplugas City celebrada al parc dels Torrents.

Els actes de commemoració del 50è aniversari d’Esplugas City van compartir protagonisme amb les propostes més tradicionals de les moltes entitats de la ciutat, la col·laboració de les quals permet elaborar un 80% del programa festiu.

Una altra de les novetats d’enguany va ser la iniciativa dels comerciants del Mercat de la Plana: una Nit de Tapes que va aconseguir una gran afluència de visitants que van poder degustar una selecció de plats elaborats amb els productes del mercat. Al conjunt de la ciutat,

Les cites musicals

Una de les cites més multitudinàries del programa, el Festival Tour 40, una nova aposta pensada per als més joves, va aplegar unes 13.000 persones la nit del divendres 19 al carrer Sant Antoni Maria Claret. Una xifra rècord de participació. D’altra banda, les actuacions dels catalans Blaumut i els canaris Efecto Pasillo van reunir milers d’espectadors. L’oferta musical la va completar el Festival Duendes con Arte, en què va participar Raimundo Amador.

Redacció / Foto: Ajuntament d’Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix