L’Ajuntament crea un nou servei a través del telèfon mòbil per descobrir Esplugues

Ha dissenyat una nova ruta senyalitzada per gaudir dels indrets més representatius del municipi i de la seva història.

L’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, acompanyada pel tinent d’Alcalde, Enric Giner, i el regidor de Cultura, Eduard Sanz, han presentat aquest matí el projecte “De la mà d’Esplugues”. Una nova ruta senyalitzada, que convida a les persones, a gaudir d’un recorregut pels indrets més representatius del municipi i de la seva història. Té una doble funcionalitat –orientativa i informativa- amb quatre tòtems i dotze plaques marquen les fites d’un itinerari turístic pel passat de la ciutat. El projecte té un pressupost d’uns 25.000 euros i ha estat subvencionat per la Diputació de Barcelona, a través del Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

Tecnologia
Una de les particularitats d’aquest nou servei és oferir la possibilitat de realitzar la ruta ampliant-ne la informació a través del telèfon mòbil. Mitjançant la descàrrega dels codis QR instal·lats als diferents panells es pot obtenir informació complementària –en català, castellà i anglès, fotografies, geolocalització- dels 16 punts destacats de la ruta (carrer de l’Església, parc dels Torrents, jardins de ca n’Hospitalet, jardins de Can Tinturé, Can Tinturé, Espai Pujol i Bausis La Rajoleta, monestir de Santa Maria de Montsió i Can Casanovas, conjunt històri del turó de la Sagrera, Can Ramoneda, Espai XC, Can Cortada, Can Pi, església parroquial de Santa Magdalena, carrer Montserrat o la Rectoria i el molí de ca n’Hospitalet). A més, té un sistema que incorpora un servei d’audioguia en tres idiomes.

Objectius
La iniciativa pretén redescobrir a la ciutadania i donar a conèixer a les persones que desconeixen el municipi els racons emblemàtics d’Esplugues de Llobregat, així com posar en valora aspectes de la història ceràmica, del modernisme, del gòtic, de les masies, de l’art i de les zones verdes. L’alcaldessa ha destacat “que aquesta iniciativa permet endinsar-se en carrers en els quals descobrirem un poble d’una altra època, on l’ambient que s’hi respira és propi de la Catalunya rural, malgrat ser Esplugues un dels municipis de l’àrea metropolitana”.

Redacció / Foto: AEdLL
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix