Ens ha deixat la poetessa santfeliuenca Joana Raspall als cent anys

La setmana passada va presidir l’acte de cloenda de totes les activitats d’homenatge que s’han realitzat durant aquest any amb motiu del seu centenari.

L'escriptora i poetessa santfeliuenca Joana Raspall ha mort aquesta matinada al seu domicili als 100 anys d'edat. L'Ajuntament de Sant Feliu ha decretat el dia de dol fins demà a les 17 h i ha suspès totes les activitats previstes per aquesta tarda. A més, la bandera del balcó de l'Ajuntament oneja a mitja asta en senyal de dol. L'enterrament de Joana Raspall es farà demà dijous, a les 16 h, a la Catedral de Sant Feliu de Llobregat. La capella ardent estarà oberta a la ciutadania al Tanatori de la ciutat avui dimecres de 16 a 21 h i demà dijous, de 10 a 15 h. La família de l'escriptora ha demanat que totes les aules de les escoles de Catalunya recordin a Joana Raspall amb la lectura d'alguns dels seus poemes. 

La mort de l'autora s'ha produït just uns dies després de la celebració de l'acte de cloenda de l'Any Joana Raspall que va tenir lloc el divendres passat i va aplegar més de 500 persones en un emotiu homenatge a la Sala Ibèria. De fet, Joana Raspall va assistir a l'acte i es va mostrar molt agraïda pel conjunt d'activitats organitzades durant l'any del centenari del seu naixement. 

L'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, ha lamentat la mort de la poetessa tot assegurant que "és una sort per a la immensa majoria de santfeliuencs i santfeliuenques haver pogut gaudir de la seva companyia i haver pogut aprendre d'ella pel seu propi testimoniatge i la seva vida i per la importància del seu llegat". 

Redacció / Foto: ASFdLL


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix