El centre d’interpretació de la Colònia Güell inaugura una nova exposició

Es tracta d’una ampliació de l’exposició dedicada a l’obra de l’arquitecte Antoni Gaudí, que s’ha pogut dur a terme gràcies a la donació realitzada a finals de l’any 2021, per la Universitat d’Innsbruck i representada pel professor Rainer Graefe

Avui dilluns 27 de maig ha tingut lloc l’acte d’inauguració de la nova exposició del Centre d’interpretació de la colònia Güell. Es tracta d’una ampliació de l’exposició dedicada a l’obra de l’arquitecte Antoni Gaudí, que s’ha pogut dur a terme gràcies a la donació realitzada a finals de l’any 2021, per la Universitat d’Innsbruck i representada pel professor Rainer Graefe.

Acteinauguracioexpogaudi1

Acteinauguracioexpogaudi2

L’any 2009, el Consorci de la Colònia Güell va inaugurar al Centre d’Interpretació, una exposició permanent que ofereix una visió global sobre la Colònia, la seva gent i l’obra d’Antoni Gaudí.

Aquesta exposició permanent està dividida en dos espais, i compta amb cinc àmbits de visita: Les Colònies Industrials, La Fàbrica, Les persones, la Colònia Güell i L’Església de Gaudí.

La planta baixa, que conforma el primer espai, està dedicat a la Colònia Güell, la seva fàbrica tèxtil, la seva vida social i l’arquitectura d’alguns dels seus edificis més emblemàtics amb un audiovisual que permet entendre la vida quotidiana d’un dia qualsevol a la Colònia Güell a través dels ulls i la vivència d’una nena.

3f790127 d6ee 4a25 b463 c246690743de

I la primera planta, que es correspon amb el segon espai, se centra en la construcció de la Cripta per part de l’arquitecte Antoni Gaudí, amb la reproducció de la maqueta esterostàtica ideada per Gaudí per visualitzar en tres dimensions l’estructura de l’església.

La donació del conjunt de maquetes per part de la Universitat d’Innsbruck suposen una millora important per a l’exposició permanent d’aquest Centre d’Interpretació, ja que ajuden a entendre millor l’obra del genial arquitecte, la dimensió del projecte així com tenir una visió de com hagués finalitzat la seva obra.

FotomaquetaCripta

L’acte d’inauguració ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Santa Coloma de Cervelló, Anna Martínez, del diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Pau Gonzàlez Val, i de la presidenta del Consorci de la Colònia Güell, Eva Martínez Morales, qui ha agraït el suport, tant tècnic com econòmic de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, destacant que “gràcies a la seva col·laboració, el Consorci ha pogut fer front a les inversions necessàries per realitzar aquest nou projecte museogràfic."

cd8eb5f3 344b 9e61 70ff d25af3eb8488

El Consorci de la Colònia Güell és una entitat pública integrada per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Diputació de Barcelona, tots ells copropietaris de la Cripta de la Colònia Güell, més l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló. Aquest Consorci té com objecte la conservació, la difusió i la recerca de la Cripta de la Colònia Güell, així com el manteniment i millora del seu entorn.

Redacció / Fotos: Consorci de la Colònia Güell-Diputació Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
487

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix