L'Aplec de la Salut de Sant Feliu de Llobregat, a punt

Aquest dilluns 20 de maig se celebrarà el tradicional acte organitzat per l'Associació Calaix de Sastre, amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Llorenç, Seny i Ordre i l'ACF, que inclou actuacions de les colles i corals de la ciutat

Tot a punt per a una de les festes més participatives de Sant Feliu de Llobregat. Aquest dilluns 20 de miag se celebra l’Aplec de la Salut. L'origen de la tradició es remunta als anys 20, quan s'organitzava l'Aplec de Santa Creu i era una festa comarcal que a Sant Feliu es va celebrar fins als anys 60. Enguany forma part de la celebració dels 500 anys de la Parròquia Sant Llorenç, i curiosament en fa 275 de la benedicció l'ermita.

5a233030 2afc 575d 6d0b 289e4d92cd51

El tret de sortida serà a les 9 h, amb el repic de campanes a càrrec de la Colla de Campaners de la Seu de Sant Llorenç. Seguidament hi haurà cercavila d'inici de festa pels carrers de Sant Feliu amb els Trabucaires de Sant Llorenç i el gegant Cesc el Bandoler. Servirà per anunciar l'Aplec i es pujarà fins l'ermita. 

Un cop arribats a La Salut, a les 10h la mare de Déu de la Salut farà entrada a la plaça de l'ermita i hi haurà la hissada de la bandera catalana. A continuació es llegirà el pregó, a càrrec de Mercè Duran, Lídia Palet i Jana Pilar, tres generacions d'una mateixa família que ballen a l'Esbart Sant Feliu.

Tot seguit, les colles i corals de Sant Feliu faran les seves tradicionals actuacions. En aquesta edició participen els gegants de l'ACF, els timbalers Els Tronats, la Fada Natura i el gegant Tonet, els Castellers de Sant Feliu, Bastoners Els Ceballuts, en Banyetes, la coral Roses de la Gent Gran i el grup d'havaneres de la Gent Gran.

A les 12 h, se celebrarà la missa solemne, oficiada per mossèn Francesc Tirado i cantada pel Cor Parroquial.

5376405

A les 13 h, a l'esplanada de baix, l'Esbart de l'Agrupació Cultural Folklòrica (ACF) farà el tradicional Ball de la Soca, celebrant enguany els 70 anys de la seva recuperació i els 75 anys de l'Esbart Sant Feliu. En motiu d'aquesta efemèride s'estrenaran vestits nous.
Posteriorment, hi haurà ballada de sardanes amb la música de la Cobla Baix Llobregat.

Enguany, com que la Masia està tancada per obres, s'ha organitzat un dinar popular amb amanida, fideuada, beguda i postres. Seny i Ordre farà servei de bar durant tota la jornada.

Finalment, a les 16 h, tindrà lloc la tradicional rifa del xai i l'entrada de la Mare de Déu de la Salut a l'ermita, acompanyada del Cant de la Salve Regina.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
488

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix