Torna el Docs A Prop a Sant Boi, Sant Andreu i Sant Vicenç dels Horts

La programació d’enguany explora una gran diversitat de temes com el colonialisme, els perills del món digital, l’empoderament de les dones, les diferents formes i expressions de l’amor, entre altres

El festival internacional de cinema documental, Docs Barcelona, torna del 2 al 12 de maig, on es programaran 40 llargmetratges i 10 curts a sales i espais de Barcelona, i en nou municipis més al Docs A Prop, amb el suport de la Diputació de BarcelonaLa 27a edició del Docs Barcelona programa les projeccions al CCCB i els cinemes Renoir Floridablanca i fora de Barcelona a Arenys de Mar, Granollers, La Garriga, Manresa, Martorelles, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Tona. La programació d’enguany explora una gran diversitat de temes com el colonialisme, els perills del món digital, l’empoderament de les dones, les diferents formes i expressions de l’amor, entre altres.

DOCS Barcelona 2021.png

Com a novetat, el festival estrena la secció Docs&Cat, per posar de relleu la diversitat de produccions i de temàtiques dels documentals fets a casa nostra. Com és habitual, bona part de la programació es podrà seguir en línia a través de la plataforma Filmin. Durant el certamen més d’una cinquantena de directors i directores convidats passaran per les sessions, com el tàndem creatiu format pels francesos Raymond Depardon i Claudine Nougaret, que rebran el Premi Docs d’Honor i de qui s’oferirà una retrospectiva, amb una xerrada a la Filmoteca de Catalunya.

BINU PIC01 baixa

Quatre pel·lícules al Docs A Prop

La selecció de títols de l’apartat Docs A Prop, que es podrà veure en nou municipis fora de Barcelona, la conformen quatre documentals:

  • "Binu. Història de dues estrelles", de Guillem Cabra i Mar Clapés, sobre la determinació dels propietaris de El Racó d’en Binu, el primer restaurant català en rebre dues estrelles Michelin fora de Barcelona.
 
  • "Casa Reynal", de Laia Manresa, en què la directora busca rescatar la casa familiar de l’àvia morta abans que la propietat es vengui.
 
  • "Pelikan blue", de László Csáki, un documental d’animació sobre les desventures de tres joves a l’Hongria dels 90 que falsifiquen bitllets de tren per veure món viatjant.
 
  • “Pure unknown” de Valentina Cicogna i Mattia Colombo, dedicat a la lluita de la metgessa forense, Cristina Cattaneo, per donar dignitat als cossos sense nom que arriben a la costa italiana.

 

Redacció / Fotos: Docs Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
485

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix