Torna el Ludi Rubricati, la festa romana de Sant Boi de Llobregat

La quinzena edició està dedicada als banquets ('convivium') i el plaer del menjar

Tot està a punt per a la celebració de la gran festa romana de Sant Boi de Llobregat, el Ludi Rubricati. Del 8 al 10 de juny se celebra la quinzena edició que estarà dedicada a tot allò que està relacionat amb el "comvivium", el banquet i el menjar de l'època romana. La festa s'ha consolidat com un referent del calendari cultural de la ciutat. L'objectiu és fer arribar les propostes i els continguts del Museu a tots els públics.

Durant tres dies els visitants tenen l'oportunitat de redescobrir el passat romà de la ciutat i reviure la vida quotidiana del Sant Boi d'aquella època amb activitats adreçades a tota la família. Les Termes Romanes (declarades bé d'interès cultural per la Generalitat l'any 2016) i els jardins de Can Barraquer i Can Torrents seran els escenaris de l'esdeveniment.

Ludi Rubricati1

En aquesta quinzena edició, el banquet i el menjar a l'antiga Roma seran el centre d'atenció. El festí romà formava part de la socialització de les classes benestants. La finalitat era, a banda de menjar, compartir una estona amb amics i lloar els deus. Actualment, una bona part dels aliments i de la manera de consumir-los són hereves d'aquell moment històric. Tallers i recreacions històriques ajudaran a recordar i compartir què i com menjaven els nostres avantpassats.

Les activitats començaran el divendres dia 8, a la nit, amb la representació de l'obra "Aulularia o comedia de l'olla", de Plaute, a càrrec de Teatre Et Alia. Els dies 9 i 10 estan programats tallers sobre l'btenció del menjar, l'elaboració del pa, la preparació del menjador i el menú, els guarniments dels participants en un banquet (corones de flors, vestits, etc.) i l'arqueologia i l'antropologia al voltant del "convivium", entre altres. També estarà instal·lat un campament de soldats romans i es realitzaran recreacions històriques amb els grups Propognatores Barcelonenses, Trifusió i Evocati.

En aquesta ocasió, es podrà participar en una gimkana fotogràfica, a càrrec de l'associació Dphotosb.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix