Torna la festa romana, els Ludi Rubicati, de Sant Boi de Llobregat

L’edició d’enguany està dedicada a la mort a la Roma clàssica que recordaran els rituals i costums amb tallers i recreacions històriques on no faltaran detalls i curiositats

Durant els dies 9, 10 i 11 de juny se celebraran els Ludi Rubricati, una de les cites marcades al calendari cultural de Sant Boi, per recordar el passat romà de la ciutat. L'edició d'aquest any està dedicada a "Funus", la mort en el món romà.

La festa romana és cada any una bona manera de redescobrir el passat romà de Sant Boi i reviure la vida quotidiana de l'època amb activitats al Museu adreçades a tota la família. Espais emblemàtics com les Termes Romanes, els jardins de Can Barraquer i la masia de Can Torrents seran els escenaris de l'esdeveniment.

Pompa

Enguany la festa està dedicada a la mort a la Roma clàssica. Aleshores la quotidianitat, la mort i la vida tenien la mateixa importància. Les persones desaparegudes perduraven en el record dels vius i els ritus funeraris i el culte a la mort contribuïen a no perdre la memòria dels avantpassats. Amb aquestes premises els Ludi Rubricati recordaran els rituals i costums que envoltaven en aquella època el moment de la mort amb tallers i recreacions històriques on no faltaran detalls i curiositats.

DSC 0811 thumb255B2255D

Teatre clàssic i activitats familiars

El divendres 9 de juny s'inaugura, a les Termes Romanes, l'exposició "Hit-situs-est (aquí descansa)", sobre les creences i rituals funeraris de l'antiga Roma. La mostra es podrà veure durant tot l'any. El mateix dia a la terrassa de Can Barraquer es presentarà l'obra "Pseudolus (L'enredaire)", una comèdia de Plaute, a càrrec de Teatre Etalia.

propugnatores i evocati

La tarda del dissabte dia 10 i el matí del diumenge dia 11 hi haurà múltiples activitats i tallers per poder conèixer quins eren els rituals més importants dels funerals i com es tractaven algunes malalties a la Roma clàssica. Enguany es farà per primera vegada un laboratori d'arqueologia i també es podrà saber com es tractaven els mals dels ossos i quines joguines es dipositaven a les tombes infantils, entre moltes altres curiositats.

 Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix