Cornellà acull l'exposició itinerant "Plou, neva, pinta"

La mostra, produïda pel Centre d’Art La Panera i el Museu d’Art Jaume Morera que es pot veure a l’Espai d’Art Moritz, vol apropar les noves perspectives de la pintura contemporània

Avui dimecres 7 de juny, a les 18 hores, s’inaugura a l’Espai d’Art Moritz de Cornellà de Llobregat, l’exposició col·lectiva “Plou, neva, pinta”. En la mostra es presenta l’anomenada “pintura expandida”, una categoria que entén com a obres pictòriques les produccions que parteixen de l’espai, el gest, l’objecte, la fotografia i els dispositius digitals en lloc de basar-se en l’ús dels pinzells, la matèria pictòrica, el bastidor i el llenç.

BIG 567350816041917 03

Aquestes noves tècniques eixamplen els límits tradicionals de la pintura per convertir-la en una tècnica multidisciplinària que els artistes han fet evolucionar al llarg dels segles XX i XXI a partir de la investigació i l’experimentació d’una de les principals “belles arts”.

Àmbits, artistes i peces

L’exposició es distribueix en quatre àmbits que han caracteritzat històricament la pintura ­­-el marc, el suport, el color i el gest-, amb l’objectiu de descobrir com diferents artistes s’hi aproximen amb les seves obres d’una forma nova.

99283ab1 be1d 4050 8332 b8af77b23725

Els artistes que participen a la mostra són:

- Daniel García Andújar, amb Technologies to the people netart classics collections, 1999.

- Ignasi Aballí, amb Pell, 1995-2011 i Reflexions I, 2004.

- Belén Uriel, amb Indoor-Landscape 2, 2004.

- Miquel Mont, amb Sol-Mur I, 2003.

- Ignacio Uriarte amb Blocs, 2008 i The A-cycle, 2007-2008.

Activitats i programa

L’Espai d’Art Moritz durà a terme activitats familiars a propòsit de l’exposició: el dimecres 12 de juliol tindrà lloc l’activitat Pintem sense pintar! i el dimecres 19 de juliol, l’activitat Taller Avis i Néts. Junts, sí que pintem!

“Plou, neva, pinta” és una de les mostres que formen part de l’edició 2017-2018 del Programa d’exposicions itinerants que el Departament de Cultura coordina en cooperació amb els ens locals amb la voluntat d’acostar l’art contemporani als ciutadans. L’exposició itinerant es podrà veure a Cornellà fins al 21 de juliol.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix