S’estrena el documental “Sant Boi en primera persona”

Emmarcat dins la segona edició de la Mostra Local de Cinema i Convivència

Amb motiu de la segona edició de la Mostra de Cinema i Convivència s’ha estrenat, a l'auditori del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, el documental "Sant Boi en primera persona". La projecció va aplegar més de 150 nois i noies dels diferents centres educatius i socioeducatius que han participat en la mostra. L'audiovisual els ha permès acostar-se als drets humans i conèixer de primera mà alguns testimonis de santboians i santboianes que han viscut en algun moment de les seves vides les conseqüències de la vulneració dels seus drets.

II Mostra de Cinema i Convivencia

Des d'una mirada propera i reflexiva, l'alumnat participant ha realitzat diversos tallers a les aules i han adquirit les eines i els coneixements necessaris per crear l'audiovisual. Al vídeo apareixen històries que tenen en comú la discriminació per raó de gènere i orientació sexual, diferents formes de violència i la limitació dels drets universals. Es tracta d'històries, que sovint passen desapercebudes, de lluita personal per superar situacions de patiment, discriminació i injustícies.

El documental vol ser una eina d'aprenentatge de convivència, al mateix temps que vol servir per saber identificar situacions injustes i com fer-les visibles sota una perspectiva de responsabilitat com a ciutadans i ciutadanes. Durant tot el procés de treball, l'educador audiovisual Dídac Roger, de Kineina Audiovisuals, ha acompanyat els joves ha estat l'encarregat de l'acabat de la peça.

Han participat en el projecte alumnes dels IES Joaquim Rubió i Ors, Marianao i Rafael Casanova i de les escoles Joan Bardina Pedagògium Cos, Llor, Mare de Déu dels Dolors i Sant Josep, la Fundació Marianao, l'Esplai Eixida, el Centre Obert Don Bosco i el PFI-PTT de Sant Boi.

 Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix