La Torre de la Presó commemora els cinquanta anys de la seva desaparició

L’emblemàtic edifici de Sant Feliu de Llobregat, amb 800 anys d’història, va ser enderrocat l’any 1965.

La Torre de la Presó era un dels edificis més emblemàtics de Sant Feliu de Llobregat celebrar cinquanta anys de la seva desaparició. El 14 de desembre de 1965 va ser enderrocada i van desaparèixer amb ella els seus 800 anys d'història. L'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat i l'Ajuntament, amb la col·laboració de diverses entitats del municipi, han organitzat un conjunt d'activitats per tractar sobre la història i la memòria d'aquest singular patrimoni medieval desaparegut.

El dilluns 14 de desembre, a les 19.45 h, tindrà lloc la projecció del documental de l'Arxiu Comarcal "50 anys sense la torre de la Presó (1965-2015)", a càrrec de Joan Nicolau i Cisco Domingo. El documental es podrà veure al CineBaix, precisament construït al lloc on fa 50 anys hi havia la torre medieval que va funcionar com a presó fins al franquisme.

El dimecres 16 de desembre, a les 19 h, se celebrarà a l'Arxiu Comarcl la taula rodona "50 anys sense una torre. Mirades des de la història i el record de la Torre de la Presó", amb la participació de Jordi Amigó, Jordi Ferrer, Josep Maria Gelabert, Esther Hachuel, Jordi Jiménez, Àngel Merino, M. Luz Retuerta i Neus Ribas. L'activitat permetrà fer aproximacions des de diferents punts de vista al passat històric de la torre.

Els actes commemoratius finalitzaran el diumenge 20 de desembre, a les 12 h, amb un itinerari urbà sota el títol "Recordant la torre de la Presó", a càrrec d'Arrels Locals. El recorregut partirà de la plaça de la Vila i seguirà el rastre de la torre de la Presó i de la seva època històrica a la ciutat.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix