Multen a Renfe per les incidències de l’any passat a l’R2 Sud

Imprimeix

L’import que la sanció que imposa l’Agència Catalana del Consum de la Generalitat a l’empresa puja 900.000 euros, per les afectacions als clients provocades pel tall de la línia a conseqüència d’un incendi en un quadre de senyalització a l’estació de Gavà

L’Agència Catalana del Consum (ACC) de la Generalitat de Catalunya ha multat a Renfe amb 900.000 euros per les afectacions als clients arran de les incidències en l’R2 Sud de Rodalies al maig de l'any passat, han informat fonts del Govern. Segons la Càmbra de Barcelona, l’entitat va xifrar en 1.007.044 els viatges afectats entre el 2 i el 19 de maig a causa de l’avaria de l’estació de tren de Gavà de l’1 de maig.

averieta renfe

Cal recordar que el passat 3 de maig del 2023, la circulació de trens en l’R2 Sud va quedar tallada entre Sant Vicent de Calders (Tarragona) i Barcelona després de l'incendi d'un quadre de senyalització a Gavà, incidència per la qual l’ACC va obrir el mateix mes un expedient a l'empresa per suposades "pràctiques comercials deslleials" i per incomplir amb les seves obligacions d'atenció als consumidors.

rodalies 2

D'aquesta manera, Consum va iniciar una recerca a Renfe per haver generat desconfiança en els consumidors donada l'"alteració social greu" provocada pel seu paper en la incidència, amb l'agreujant de ser l'operador dominant en el sector, i va advertir que les infraccions podien tipificar-se com molt greus i que podien comportar multes d'entre 100.000 i 1.000.000 d'euros.

Recurs de Renfe

En resposta a la decisió de l’Agència Catalana del Consum, Renfe ha afirmat que esgotarà "totes les vies administratives" davant la multa. Fonts de l'empresa ferroviària han explicat a Europa Press aquest divendres que presentaran recurs contra la multa i han lamentat l'"ús electoralista" que se li ha donat a l'informe de la Generalitat.

Redacció / Fotos: Arxiu