La Regió Policial Metropolitana Sud celebra el Dia de les Esquadres

Imprimeix

Durant l’acte, que es va fer a l’Hotel Melià de Sitges, es van lliurar 221 felicitacions a membres de Mossos d'Esquadra i 30 a altres forces i cossos de seguretat i d'emergències de l'Estat, entitats, membres de la judicatura i ciutadans

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha presidit l'acte institucional del Dia de les Esquadres de la Regió Policial Metropolitana Sud a Sitges, acompanyat del director general de la Policia, Pere Ferrer, i de l'alcaldessa de la ciutat,  Aurora Carbonell. A l'acte, que s'ha celebrat a l'Hotel Melià de Sitges, també hi han assistit el comissari Miquel Esquius i l'intendent Amadeu Domingo, cap i sotscap de la Regió Policial Metropolitana Sud respectivament, l'inspector Josep Maria Montero, cap de l'ABP Garraf i el sotsinspector David Camacho, cap de la Comissaria de Districte de Sitges, entre altres autoritats i comandaments dels cos de Mossos d'Esquadra.

GMVPqjmXoAAZ89j

Reconeixements 

En el transcurs de l'acte s'han lliurat  221 felicitacions a membres de Mossos d'Esquadra i 30 felicitacions a altres forces, cossos de seguretat i d'emergències de l'Estat, entitats, membres de la judicatura i ciutadans.

GMVPzWwWIAEa kZ

Entre les condecoracions atorgades, cal destacar una medalla de bronze al mèrit policial amb distintiu blau a un agent de la comissaria de Gavà que va salvar la vida a una persona amb una ferida al coll provocada amb una arma blanca. Els fets van succeir el setembre del 2023 quan l'agent, amb coneixements en primers auxilis en situacions de conflicte armat o combat, va assistir la víctima en una benzinera del municipi de Gavà. L'agent, amb una farmaciola pròpia amb material sanitari tècnic i operatiu va aplicar un embenatge a la zona de la ferida oberta que va salvar la vida de l'home.

Intervencions

El conseller d'interior, Joan Ignasi Elena, va destacar "la inversió en agents i recursos convençuts que l’aposta sostinguda de la inversió en el cos de mossos és una aposta pels drets i les llibertats de la gent”. A més va dir que en una societat en constant canvi “també ho fan els delictes, i per això calen més mitjans i sobretot més presència. Hem apostat per la creació de policies de proximitat per ser més a prop d'on passin les coses” i va afegir que ser mosso o mossa d’esquadra “són moltes coses, una policia molt eficaç, però també és diàleg, mediació i atenció a la víctima, mossos és responsabilitat, professionalitat, garantia, compromís i protecció”.

GMVPqk XUAA6Wub

En el seu discurs, el comissari Miquel Esquius va destacar el compromís ferm i constant dels Mossos d'Esquadra en la prestació d'un servei de qualitat i de proximitat al conjunt de la ciutadania, que posa en primer lloc als col·lectius més vulnerables. També va fer un esment a les dades anuals de la Regió Policial Metropolitana Sud, tot destacant les actuacions meritòries que han estat reconegudes durant l’acte del Dia de les Esquadres i va encoratjar tots els mossos a continuar treballant per ser els garants dels drets i llibertats de la ciutadania. A més va posar en valor el treball amb equip amb altres cossos policials. “És primordial aconseguir la màxima qualitat en l’actuació policial, i continuar apostant pel treball conjunt amb altres administracions tan públiques com privades”, va indicar.

esquius

D’altra banda, l’alcaldessa, Aurora Carbonell, va felicitar les persones que van ser distingides per la seva feina envers la comunitat i va voler posar en relleu la importància de la coordinació entre els cossos policials per garantir la seguretat en el dia a dia i també en esdeveniments tan multitudinaris com el Carnaval de Sitges. També va parlar sobre la feminització dels Mossos d’Esquadra. “M’agradaria agrair a la conselleria tot el treball que s’està fent per feminitzar el cos dels Mossos d’Esquadra, incorporant cada vegada més dones, també en els càrrecs de comandament, i fent que sigui el cos amb més presència femenina de l'Estat. Les 4.220 dones que actualment hi treballen són un exemple del vostre compromís amb la igualtat de gènere”, ha manifestat.

GMVkXtJWAAAAWF3

L'acte ha estat amenitzat pel Baritenor i mosso d'esquadra, Josep Maria Cardona, i la Naima Ventura, pianista de pop, neo-soul i electrònica amb arrels jazzístiques derivades de la seva formació al Conservatori del Liceu de Barcelona.

Exposició

Paral·lelament a l’acte, les i els assistents a l’acte van poder gaudir d’una exposició sobre la història dels Mossos d’Esquadra, amb armes, imatges, llibres i documents originals de diferents èpoques del cos de Mossos d’Esquadra, juntament amb dos mossos habilitats amb els uniformes de l’època. Una exposició organitzada per Miquel Ruiz, caporal de l’Àrea de Comunicació de la Regió Policial Metropolitana Sud.

miquelet 1

miquelet 2

miquelet 3

miquelet 4

Redacció / Fotos: LPDB-Mossos d’Esquadra-Interior-Aj. Sitges