Sant Andreu de la Barca busca millorar el creixement econòmic

Imprimeix

L’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb PIMEC i la primera conseqüència serà una jornada formativa el 30 de maig i 5 de juny

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha signat un conveni de col·laboració amb PIMEC per impulsar polítiques conjuntes pel desenvolupament de les pimes i les persones autònomes del municipi. A l’acte han estat presents el secretari general de PIMEC, Josep Ginesta; el president de PIMEC al Baix Llobregat, Joan Soler; el representant del Baix Llobregat Nord, Miquel Costa; i l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Marc Giribet.

Captura de pantalla 2024 05 01 a las 11.34.17

L’objectiu principal d’aquest acord és realitzar accions de millora a la localitat que reverteixin en la generació d’activitat econòmica, l’ocupació i el relleu generacional. En aquest sentit, amb la col·laboració de la patronal i el consistori, es desenvoluparà el projecte Suport a l’empresa familiar amb la finalitat de promoure accions que facilitin la continuïtat de les pimes familiars. A més, també es duran a terme formacions en matèria de digitalització per impulsar conjuntament la transició de les empreses en qüestions com, per exemple, l’obligatorietat de la facturació electrònica.

Captura de pantalla 2024 05 01 a las 11.37.25

L'alcalde ha assenyalat la importància del conveni que establim amb PIMEC i que representa les aliances que estem teixint, tal com vam fer el mes de març amb l'Associació d'Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials del nostre municipi, en favor del creixement econòmic de Sant Andreu de la Barca". També ha apuntat que en aquest creixement s'ha de buscar "la qualitat i el valor afegit. D’altra banda, el president de PIMEC al Baix Llobregat, Joan Soler, ha manifestat que el conveni parla de "la digitalització de la ciutat, l'empresa familiar i el canvi generacional, i un tema que ens preocupa molt a PIMEC com és la formació". Soler ha afegit que "els problemes que tenim no només per cercar gent per cobrir les necessitats de les empreses, sinó perquè els perfils formatius es puguin adaptar a aquestes necessitats.”

Captura de pantalla 2024 05 01 a las 11.37.42

Una de les primeres conseqüències del conveni són les formacions que es faran el 30 de maig i el 5 de juny. La primera serà un taller jurídic per parlar de canvis de normatives que afecten els comerços i la segona és un Cafè Digital on s'explicarà la obligatorietat de la facturació electrònica que preveu la llei.

El 6 de juny, i amb l'objectiu de seguir teixint estratègies i complicitats amb PIMEC i la resta del territori, hi haurà una trobada d'alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat Nord que es farà a Sant Andreu de la Barca.

Redacció / Fotos: PIMEC-Aj. Sant Andreu de la Barca