Es presenta a Cornellà un projecte pioner de comunicació hologràfica

Imprimeix

S’ha desenvolupat entre cinc centres educatius i el suport del Citilab

L’alumnat de Formació Professional de l’Institut Esteve Terradas i Illa de Cornellà va presentar públicament el projecte pioner Holopix al Citilab de Cornellà de Llobregat. Durant l’acte, que va ser obert al públic, els estudiants cornellanencs van explicar tota la feina feta i mostraran el prototip final del projecte: piràmides hologràfiques i una aplicació beta per a realitzar trucades hologràfiques.

FP Holopix6 1

Aquest projecte acadèmic professionalitzador destaca per dos factors clau: és un projecte intercentre que ha comptat amb la implicació de 180 estudiants de cinc instituts catalans diferents i que, a més, té l’objectiu de democratitzar l’accés a la tecnologia hologràfica.

Captura de pantalla 2024 05 09 a las 18.35.02

L’Institut Esteve Terradas, l’Institut de Formació Professional Antoni Algueró, l’Institut Provençana, l’Institut Poble Nou i l’Escola de Treball de Lleida són els centres educatius que han treballat col·laborativament amb aquesta meta comuna de desenvolupar una comunicació hologràfica de baix cost. L’alumnat va treballar des del laboratori ciutadà de Cornellà i va ser al Citilab on els i les estudiants van crear els seus propis hologrames i on es va dur a terme la primera trucada hologràfica entre dos instituts. A més de fer ús dels espais i equipaments, Citilab ha posat en contacte l’alumnat del centre cornellanenc amb una de les empreses que desenvolupa la seva activitat empresarial dins del laboratori ciutadà de Cornellà. Representants de LTC&Group, empresa especialitzada en màrqueting experiencial, va oferir una xerrada inspiradora sobre les aplicacions de la comunicació hologràfica en l’actualitat i va assegurar que l’alumnat havia encertat de ple a l’hora de decidir fer aquest projecte.

Redacció / Fotos: Citilab