S'omple la plaça de la Vila del Prat per rebutjar les violències masclistes

Centenars de persones es concentren en senyal de condemna i de dol pels assassinats masclistes d'una dona i els seus dos fills

Els ciutadans pratencs van voler mostrar que està en contra de les violències masclistes, i va omplir aquest dimecres a la tarda la plaça de la Vila de l'Ajuntament en contra. Centenars de persones es van concentrar, en senyal de condemna i de dol pels assassinats masclistes, d'una dona i dels seus dos fills, presumptament a mans del seu pare, que després es va suïcidar.

GK0h4LvWkAEwuVI

"Les violències masclistes responen a causes estructurals d'un sistema patriarcal que, històricament, ha generat relacions socials desiguals entre dones i homes, i que segueix provocant discriminacions per raó de gènere en l'actualitat", que "es manifesten en totes les edats i afecta tots els grups socials de forma transversal, i es troben en la base de la manifestació més extrema de les violències masclistes: els feminicidis", va denunciar el manifest, que van llegir durant l'acte Dámaris Morte, del Centre de Promoció Social Francesc Palau i membre del Consell de les Dones, i Rocío Segura, presidenta de l'AFA Charles Darwin.

"Fem una crida al conjunt de la societat, perquè s'impliqui en la lluita contra la desigualtat de gènere i no toleri cap discriminació per raó de gènere per petita que sembli, ni cap manifestació que la justifiqui; i perquè rebutgi de forma contundent les violències masclistes", afegeix el text. Abans de la seva lectura, es va fer un minut de silenci.

Durant l'acte algunes de les persones assistents van mostrar diverses pancartes, algunes dones a títol individual i d'altres organitzades en col·lectius, com Alma Violeta 08820. L'acte va tenir la participació tant de persones a títol individual com de membres d'entitats i col·lectius diversos.

Captura de pantalla 2024 04 10 a las 21.35.30

A la concentració, que va comptar amb una intervenció de la tinent d'alcaldia de Feminismes, Marisol Rojas, hi van acudir regidores i regidors de diversos municipals, encapçalades per l'alcalde, Lluís Mijoler Martínez, que ha condemnat fermament “que avui en dia encara estiguem patint la violència masclista", i alhora va agrair el suport de "totes les institucions que han estat al costat de la ciutat" i a "totes les entitats i la ciutadania" pel seu compromís contra el masclisme. També hi van assistir alcaldes i alcaldesses de poblacions veïnes com Cornellà, Sant Boi i Gavà; així com la secretària de Feminismes del Govern de la Generalitat, Montserrat Pineda Lorenzo; la directora general per a l'Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich Solé; i altres representants de la Generalitat. L'acte també va comptar amb la participació de representants del Govern de l'Estat, de la Diputació, del Consell Comarcal i de l'Àrea Metropolitana.

Redacció / Fotos: Aj. El Prat de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
225

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix