Estopa reivindica una “Catalunya plural” en rebre la Creu de Sant Jordi

En un discurs íntegrament en català, els cornellanencs van voler compartir el guardó amb les persones que volen un futur “digne, més ecològic i més democràtic” i “els que volen una Catalunya solidària amb els més febles, oberta, igualitària, plural, mestissa i cosmopolita”

Els germans David i José Muñoz, integrants d'Estopa, van reivindicar ahir dilluns una Catalunya “plural i mestissa” en rebre la Creu de Sant Jordi lliurada per la Generalitat, que han dedicat al col·lectiu sanitari i als professors. En un acte al Teatre Monumental de Mataró (Maresme), els cornellanencs van fer una breu intervenció en representació de les deu entitats mereixedores del guardó, entre les quals també figuren els laboratoris Hipra, la Companyia Elèctrica Dharma, la Fundació del Gran Teatre del Liceu o l'Associació pels Drets Sexuals i Reproductius.

Captura de pantalla 2022 07 11 a las 22.43.10

FXaV QIWAAAsakK

En un discurs íntegrament en català, els Estopa van voler compartir el guardó amb les persones que volen un futur digne, més ecològic i més democràtic” i “els que volen una Catalunya solidària amb els més febles, oberta, igualitària, plural, mestissa i cosmopolita. Una autèntica terra d'acollida que sigui un exemple arreu del món.”

Així mateix, van dedicar especialment el reconeixement al col·lectiu sanitari i als professors. Sobre els primers, els germans Muñoz van aprofitar per reclamar una sanitat pública de qualitat: “És el més sagrat que tenim, una sanitat que s'ocupi de tots, independentment de si tenim diners o no”.  Quant als docents, dels quals van destacar que “han estat al peu del canó” en els últims anys, els Estopa també han reclamat una educació pública i de qualitat.

Captura de pantalla 2022 07 11 a las 22.42.50

“Existeix una minoria que ens vol ignorants, que no qüestionem res, que no tinguem esperit crític, que li interessa que ens enredem en debats estèrils que no condueixen a millorar la vida dels ciutadans de Catalunya”, van agregar sobre aquest tema.

Després de recordar també a les seves famílies i amics que els van animar a arrencar la seva reeixida carrera fa vint-i-tres anys, els dos germans han conclòs: “Visca Cornellà, visca el Baix Llobregat i visca Catalunya.”

Estopa ha estat reconegut per ser el grup català que més discos ha venut i per la popularitat de les seves cançons, amb temes molt arrelats a la quotidianitat i amb influències del pop, el flamenc i la rumba catalana. Amb una exitosa carrera artística en l’àmbit nacional i internacional, el duo musical format pels germans de Cornellà de Llobregat, David i José Manuel Muñoz Calvo, continua sent un referent per a diverses generacions de catalans i catalanes. 

Altres guardonats

El pagès de Sant Boi de Llobregat, Lluís Parés, també va rebre la Creu de Sant Jordi per la seva contribució i compromís amb la defensa de l’agricultura i del territori en general, i del Parc Agrari del Baix Llobregat en particular. La seva lluita constant en defensa de la pagesia i del camp l’han dut a exercir diferents responsabilitats. Va ser un dels fundadors d’Unió de Pagesos al Baix Llobregat i, durant els anys 80, regidor de l’Ajuntament de Sant Boi.

paresito 1

Va ser llavors quan es van fer efectives millores a la xarxa de camins, als canals de rec i a la seguretat dels camps. Es va oposar frontalment al projecte d’Eurovegas i ha liderat moltes de les reivindicacions nascudes al Parc Agrari. En reconeixement, doncs, del seu compromís amb el país i per la seva incansable lluita social.

D’altra banda, Lluís Torner, director de l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), ubicat a Castelldefels, va ser guardonat amb una de les Creus de Sant Jordi 2022. La Generalitat de Catalunya li va atorgar una de les seves màximes distincions pel seu lideratge en investigació en ciències fotòniques, un àmbit cabdal per abordar els reptes de la Humanitat durant el segle XXI”. 

tornesito 2

Torner, físic, és un dels científics de referència mundial en aquest àmbit i ànima d'un centre de recerca i investigació de tecnologia punta que es troba ubicat al Parc Mediterrani de la Tecnologia (PMT) a Castelldefels i que dirigeix des de la seva creació, l'any 2002. Entre altres guardons, ha rebut també el Premi Nacional de Recerca.

Redacció / Fotos: Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
660

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix