Acusen Marcos Sánchez (PP) de cobrar amb diner públic despeses personals

El regidor popular a l’Ajuntament d’Esplugues hauria estat passant durant el passat mandat factures que sumen gairebé 61.000 euros a compte de la subvenció pública assignada a cada partit amb representació municipal

El president del PP-Esplugues, Marcos Sánchez, hauria estat passant durant el passat mandat factures que sumen gairebé 61.000 euros amb despeses com una cadireta de nadó pel cotxe, un llibre infantil, productes gastronòmics o àpats en èpoques de vacances i fora de Catalunya, segons apunta El Periódico. La publicació explica que comptabilitat interna de l’Ajuntament d’Esplugues contempla unes 670 factures aportades per Sánchez entre el 2019 i el 2022 per un import total de 60.936 euros.

Captura de pantalla 2024 04 19 a las 18.05.27

Totes elles han estat aportades per Sánchez, en aquells moments l’únic regidor popular al consistori, com a justificació de la subvenció pública que s’assigna a cada partit per fer front a les despeses del grup municipal. D’entre les factures a les que ha tingut accés el citat mitjà, destaquen els 469 euros per una cadireta de nadó per al cotxe; 8 euros pel llibre infantil ‘La Peppa va de viatge’ (de la Peppa Pig); 19 euros per uns espanta-sogres, bombolles de sabó i minigranotes; o 54 euros per uns globus del Mickey i la Minnie Mouse. També va passar desenes de comandes de menjar a domicili, quatre dinars en ple mes d’agost per valor de 800 euros a municipis com Llívia, Sallagosa (a França) o Vinaròs (a Castelló) o 228 euros en vins i formatges. Cal destacar que en totes aquestes despeses van acompanyades d’una declaració responsable en què assegura que estan vinculades al funcionament ordinari del grup municipal. 

Comunicat

L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ha fet un comunicat on explica que totes les despeses dels grups municipals estan sotmeses als mecanismes de control financer i que si es demostra que el regidor del PP, Marcos Sánchez, va intentar colar durant quatre anys factures personals com a despeses de partit estudiarà emprendre accions legals i, si s’escau, reforçar els mecanismes de control, segons informa l’ACN.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix