Paula S. Piedad guanya el 49è Premi de Poesia Martí Dot de Sant Feliu

La cornellanenca va rebre el guardó en un acte celebrat a l’auditori del Palau Falguera que va tancar també la XIII Setmana de la Poesia

La cornellanenca Paula S. Piedad (21/07/1997) va ser la guanyadora del Premi de Poesia Martí Dot 2024. L’acte de lliurament dels guardons es va celebrar el passat diumenge 24 de març a l’auditori del Palau Falguera i va tancar la XIII Setmana de la Poesia de Sant Feliu de Llobregat.

Captura de pantalla 2024 03 25 a las 16.22.11

Captura de pantalla 2024 03 25 a las 16.20.41

L’acte de lliurament va estar precedit per un recital del darrer guanyador del certamen, Albert Rabell, que va presentar el seu treball ‘Fora de la nosa’. A més, van clausurar l’edició d’enguany de la Setmana de la Poesia la formació local Dixieland Preachers i el seu espectacle 'Poeta a Nova Orleans'.

Captura de pantalla 2024 03 25 a las 11.28.06

El seu perfil

Paula S. Piedad, nascuda el 1997, és poeta i gestora cultural. L'any 2018 va publicar obra a tres antologies: Poesia Bloom (AdiA Edicions), Las voces de Ariadna (Parnass Ediciones) i Liberoamericanas: 140 poetas contemporáneas (Libero America). El 2019 va ser finalista del premi de poesia Salvador Iborra 2019 amb Afàsia. Ha fet dues residències artístiques a Konvent, els anys 2019 i 2020, per fer investigació poètica i, des de llavors, és voluntària per ajudar a gestionar les residències d'estiu. Forma part del projecte poètic Poetry Spam. Volum II al 2020 amb el seu electrovers Culte al Cony (prod. Rodd). Mateix any en què va publicar Afàsia, com a guanyadora del V premi de poesia Miquel Bauçà. El 2023 va publicar AFÀSIA (Prod. Alexander Romer i Rodd), un EP compost per cinc electroversos cadascun dels quals es basa en diversos poemes d'Afàsia (poemari).

Captura de pantalla 2024 03 25 a las 16.20.47

Ha recitat els seus poemes en diversos festivals nacionals, com Barcelona Poesia 2021, A love Supremme (Konvent 2021), Festival literari Tocats de Lletra 2023 i Festival de Poesia de València Vociferio  XIII entre d'altres.

En aquesta edició s'han presentat un total de trenta-un poemaris, de setze poetesses i quinze poetes. Cada aportació consisteix en un recull de poemes originals i inèdits, escrits en català, en quantitat suficient per integrar un volum, aproximadament uns 300 versos. El certamen de poesia Martí Dot, adreçat a menors de 36 anys, pretén promoure la creació literària en català ajudant especialment els joves poetes i poetesses a donar a conèixer la seva primera obra.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
194

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix